foto: AFP/Scanpix
Divus kruīza kuģus ar četriem mirušiem un vairākiem Covid-19 inficētiem pasažieriem atsakās ielaist Floridas ostā
2020. gada 1. aprīlis, 13:30

Divus kruīza kuģus ar četriem mirušiem un vairākiem Covid-19 inficētiem pasažieriem atsakās ielaist Floridas ostā

Jauns.lv

Kruīza kompānija “Carnival Corp” lūgusi Floridas varasiestādēm ielaist ostā divus tūrtisu kruīza kuģus vienā no kuriem atrodas ar Covid-19 inficējušies pasažieri, vēsta “Bloomberg”.

Kruīza kuģis “Zaandam” un “Rotterdam” pieder “Holland America Line” meitas kompānijai “Carnival Corp”. Kruīza kuģi tuvojas Fortloderdeilas ostai, kas atrodas netālu no Majami.

“Mēs virzāmies turp, kas ir mūsu pēdējā cerība,” paziņojis kompānijas pārstāvis Viljams Berks. “Carnival Corp” paziņojis, ka divus cilvēkus steidzami nepieciešams evakuēt no “Zaandam” klāja.

foto: AFP/Scanpix

Covid-19 simptomi fiksēti 14 “Zaandam” pasažieriem, bet deviņiem apstiprināts jaunais koronavīruss. Uz kuģa četri cilvēki jau esot miruši.

Kā ziņo masu mediji, starp mirušajiem ir Lielbritānijas un Nīderlandes pilsoņi. Floridas štata gubernators Rons Desantis paziņojis, ka neredz iemeslu tam, lai uzņemtu savā štatā kruīza kuģus ar Covid-19 inficētiem cilvēkiem, jo tas atņemšot resursus, kas nepieciešami Floridas iedzīvotājiem.

Laineris “Zaandam” 7.martā devās no Argentīnas.Pagājušās nedēļas beigās Panamas varasiestādes atļāva kuģiem ar 1,8 tūkstošiem cilvēku ienāk Panamas kanālā, taču aizliedza cilvēkiem izkāpt krastā.