foto: AFP/Scanpix
Lietuvā sāks darboties vairākas "drudža klīnikas"
Pasaulē
2020. gada 30. marts, 20:52

Lietuvā sāks darboties vairākas "drudža klīnikas"

Jauns.lv / LETA

Vairākās Lietuvas pašvaldībās sāks darboties tā dēvētās drudža klīnikas, kurās pacientiem ar paaugstinātu temperatūru un augšējo elpceļu infekcijas simptomiem aizdomās par koronavīrusu pēc ģimenes ārsta norīkojuma tiks veikta ambulatora izmeklēšana.

Kā pirmdien norāda Veselības ministrija, kas pagājušajā nedēļā deva rīkojumu izveidot šādas klīnikas visās Lietuvas pašvaldībās, par to izveidi jau oficiāli paziņojušas Viļņa, Vilkavišķi, Ķēdaiņi un Druskininki. Pašvaldībām, kam pašām nav iespēju sniegt tādus pakalpojumus, būs jāvienojas par to sniegšanu ar citām pašvaldībām.

Viļņā no otrdienas sāks darboties divas tādas klīnikas - Lazdīnu un Naujoji Viļņas poliklīnikās.

Pacientiem tajās tiks veikta detalizēta asins analīze, noteikta C reaktīvā olbaltuma koncentrācija, veikta krūšukurvja rentgenogrāfiska izmeklēšana, paņemta deguna uztriepe iespējamai koronavīrusa infekcijas noteikšanai tikpat stingros apstākļos, kā tas tiek darīts mobilajos testēšanas punktos, un nepieciešamības gadījumā sākta ārstēšana.

Ministrija noteikusi, ka "drudža klīnikās" ar elektronisku ģimenes ārsta norīkojumu izmeklēšana tiks veikta pacientiem vecumā no 18 līdz 60 gadiem ar augšējo elpceļu infekcijas simptomiem un vismaz 37,8 grādu temperatūru.

Atkarībā no pacienta veselības stāvokļa viņš tiks atlaists, nosakot stingru pašizolāciju, vai arī nosūtīts uz ārstniecības iestādi, kas uzņem jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 pacientus.