foto: AFP/Scanpix
Ķīnā otro dienu visi jaunie Covid-19 gadījumi ir "importēti"
Drošības darbinieks un pasažieri Šanhajas lidostā.
Pasaulē
2020. gada 20. marts, 07:03

Ķīnā otro dienu visi jaunie Covid-19 gadījumi ir "importēti"

Jauns.lv / LETA

Ķīnā pēdējo 24 stundu laikā ir apstiprināti 39 jauni inficēšanās gadījumi ar jaunā koronavīrusa slimību Covid-19, un otro dienu pēc kārtas visi jaunie gadījumi ir "importēti", piektdien paziņoja Nacionālā veselības komisija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jaunu pašmāju inficēšanās gadījumu neesamība ir svarīgs pavērsiens Ķīnas cīņā pret Covid-19, bet "importēto" gadījumu skaita pieaugums apdraud progresu šajā jomā.

"Importēto" gadījumu skaita pieaugums par 39 vienā diennaktī ir lielākais pēdējo divu nedēļu laikā. Tagad Ķīnā ir konstatēti pavisam 228 "importēti" infekcijas gadījumi.

Jaunie skaitļi parāda, ka Covid-19 uzliesmojums tagad tiek kontrolēts Uhaņas pilsētā, kur tas bija sācies decembrī, un Hubei provincē, kuras administratīvais centrs ir Uhaņa.

Pēdējo 24 stundu laikā Ķīnā arī tika reģistrēti trīs jauni nāves gadījumi no Covid-19, kas ir mazākais to skaits vienā diennaktī kopš janvāra, un kopējais nāves gadījumu skaits Ķīnā pieaudzis līdz 3248.

Nāves gadījumu no Covid-19 skaita ziņā Ķīnu tagad apsteigusi Itālija, kur mirušo skaits pieaudzis līdz 3405, no kuriem 427 miruši pēdējā diennaktī.

Kopējais apstiprināto Covid-19 gadījumu skaits Ķīnā ir pieaudzis līdz 80 967. Mazāk nekā 7000 inficēto vēl turpina ārstēties.