foto: EPA/Scanpix
Ukraina "Covid-19" dēļ slēdz mācību iestādes un atceļ masu pasākumus
Ukrainā darbinieki aizsargtērpos dezinficē trolejbusu.
Pasaulē
2020. gada 11. marts, 15:54

Ukraina "Covid-19" dēļ slēdz mācību iestādes un atceļ masu pasākumus

Jauns.lv / LETA

Ukrainas valdība trešdien paziņoja, ka nolūkā ierobežot jaunā koronavīrusa izplatību valstī uz trim nedēļām tiks slēgtas visas mācību iestādes un atcelti masu pasākumi.

Pirms tam Kijevas mērs Vitālijs Kļičko paziņoja, ka no 12.marta galvaspilsētā tiks slēgtas skolas, bērnudārzi, kinoteātri un citas izklaides iestādes, kā arī atcelti publiski masu pasākumi.

"Lai gan Kijevā nav reģistrēts neviens koronavīrusa gadījums, mēs izlēmām negaidīt un aizsargāt pilsētas iedzīvotājus," uzsvēra mērs.

Ukrainas valdība trešdien apstiprināja rīcības plānu koronavīrusa izplatības ierobežošanai, kā ietvaros mācību iestādēs uz trim nedēļām tiek noteikta karantīna un ieviesti ierobežojumi masu pasākumiem ar vairāk nekā 200 cilvēku piedalīšanos. Sporta pasākumu rīkošana iespējama ar starptautisko organizāciju atļauju, taču bez skatītājiem.

Valdība arī piešķīrusi 100 miljonus grivnu (3,4 miljonus eiro) individuālās aizsardzības līdzekļu iegādei ministriju, iestāžu un dienestu vajadzībām un valsts rezervju papildināšanai. Vienlaicīgi šī rīkojuma izpildei līdz 1.jūnijam tiek aizliegts pretepidēmijas preču eksports.

Ukraina līdz šim paziņojusi tikai par vienu reģistrētu saslimšanas gadījumu ar Covid-19, taču pieaug bažas par iespējamo infekcijas izplatību, jo daudzi ukraiņu strādā Eiropas valstīs, kurās jau sākusies epidēmija, tostarp arī Itālijā.