foto: EPA/Scanpix
Ukrainas premjers parlamentam iesniedzis demisijas rakstu
Ukrainas premjerministrs Oleksijs Hončaruks.
Pasaulē
2020. gada 4. marts, 08:06

Ukrainas premjers parlamentam iesniedzis demisijas rakstu

Jauns.lv / LETA

Ukrainas premjerministrs Oleksijs Hončaruks otrdienas vakarā Augstākajai radai iesniedzis atkāpšanās rakstu, apstiprinājuši deputāti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā pavēstīja Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska partijas "Tautas kalps" frakcijas deputāts Oleksandrs Dubinskis, par Hončaruka demisiju parlaments balsos trešdien.

Tikmēr Zelenskis premjera amatam ieteicis vicepremjeru un reģionālās attīstības ministru Denisu Šmihaļu un viņa kandidatūru "Tautas kalpa" frakcijas deputāti atbalstījuši.

Kā liecina pagājušajā mēnesī publicētie Kijevas Starptautiskā socioloģijas institūta veiktās aptaujas rezultāti, ukraiņu uzticība valdībai ir krasi kritusies.

Tikai 25% uzskata, ka varasiestādes veiksmīgi risina Donbasā notiekošo karadarbību, kamēr vēl decembrī 40% valdības darbību šajā jautājumā atzina par sekmīgu.

Aptuveni 83% respondentu pauduši viedokli, ka arī cīņa ar augstākā līmeņa korupciju bijusi neveiksmīga, kamēr decembrī šādās domās bija 76%.

Atbalsts personīgi Hončarukam šajā laikā sarucis no 12 līdz astoņiem procentiem, kamēr 33% aptaujāto šobrīd par viņu ir negatīvās domās.

Tēmas