foto: AFP/Scanpix
Žogam uz Meksikas robežas novirzīti vēl 3,8 miljardi ASV dolāru
Žogs uz Meksikas un ASV robežas
2020. gada 14. februāris, 09:30

Žogam uz Meksikas robežas novirzīti vēl 3,8 miljardi ASV dolāru

Jauns.lv / LETA

ASV Aizsardzības ministrija ceturtdien paziņoja, ka tā novirza vēl 3,8 miljardus ASV dolāru nožogojuma būvēšanai uz Meksikas robežas, ASV prezidentam Donaldam Trampam par vēl vienu gadu pagarinot viņa izsludināto "nacionālo ārkārtas stāvokli" saistībā ar nelegālo imigrāciju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pentagona amatpersonas paziņoja, ka šie līdzekļi tiks izlietoti, lai uzceltu apmēram 285 kilometrus no betona un tērauda barjeras, ar kuru Tramps grib atturēt migrantus no nelegālas iekļūšanas valstī.

Robežžogam pēdējos divos gados novirzīto Pentagona līdzekļu apjoms tagad ir pieaudzis līdz 9,9 miljardiem dolāru. Tramps šādi apgājis Kongresa atkārtotu atteikšanos piešķirt finansējumu šim mērķim.

Pentagons nosauca jaunnovirzītos līdzekļus par ieguldījumu Iekšzemes drošības ministrijas (DHS) centienos apkarot narkotiku kontrabandu, bet Tramps ir licis saprast, ka šī barjera ir vērsta pret migrāciju no dienvidu puses.

Žogs, kas šķir 2 pasaules: kā jau tagad izskatās ASV - Meksikas robeža

Trampa administrācija kārtējo reizi ir ignorējusi likumus, kas tai nepatīk, lai atdzīvinātu kampaņas runu tēmu par mūra būvēšanu uz ASV ...

gallery icon
35

Robežžoga būvniecība "ļaus DHS izpildīt prezidenta solījumu par robežas drošības politiku," sacīja Pentagona pārstāvis Roberts Salesiss.

Tramps pērn izsludināja nacionālo ārkārtas stāvokli, lai apietu Kongresa pretestību un piesaistītu robežžoga būvēšanai federālā budžeta līdzekļus, kas jau bija iedalīti citām vajadzībām.

Ceturtdien ar jaunu Baltā nama rīkojumu šis ārkārtas stāvoklis tika pagarināts līdz 2021.gada februārim, lai gan robežu nelegāli šķērsojošo migrantu skaits ir ievērojami sarucis.