foto: CHINE NOUVELLE/SIPA
FOTO: atklāta 10 dienu laikā uzbūvētā slimnīca Uhaņā
Huošenšanas slimnīca
2020. gada 3. februāris, 14:00

FOTO: atklāta 10 dienu laikā uzbūvētā slimnīca Uhaņā

Jauns.lv

Pēc 10 dienu intensīva darba celtnieki Ķīnā pabeiguši būvēt jauno slimnīcu Uhaņā, kurā paredzēts ārstēt ar koronavīrusu saslimušos. Jau šodien slimnīca uzņems pirmos pacientus.

10 dienu laikā uzbūvētā Huošenšanas slimnīca Uhaņā

Pēc 10 dienu intensīva darba celtnieki Ķīnā pabeiguši būvēt jauno slimnīcu Uhaņā, kurā paredzēts ārstēt ar koronavīrusu saslimušos. Jau šodien ...

gallery icon
16

Huošenšanas (tulkojumā "Uguns kalna dievs") slimnīcas būvdarbi tika uzsākti 23.janvārī. Slimnīcas būvēšanā piedalījās 7000 celtnieku. Tās platība ir 25 000 kvadrātmetru, tajā ir 1000 gultas vietu. Plānots, ka slimnīcā strādās 1400 Ķīnas Tautas atbrīvošanas armijas mediķu.

Slimnīcas būvdarbi tiešajā ēterā tika raidīti vietnēs "YouTube" un "Periscope". Internetā pieejams arī paātrināts celtnes tapšanas video, kas ir vien pusotru minūti garš:

Reizē ar šo slimnīcu Ķīnā tika sākti arī Leišenšanas (tulkojumā "Pērkonkalna dievs") slimnīcas būvdarbi. Tās atvēršana paredzēta šī nedēļas trešdienā, un tā atrodas aptuveni 40 kilometrus no Huošenšanas slimnīcas.

Jauns.lv jau ziņoja, ka mirušo skaits no jaunā koronavīrusa, par kura izplatīšanās centru uzskatāma tieši Ķīnas pilsēta Uhaņa, sasniedzis 362 cilvēkus. 

Saskaņā ar jaunākajiem datiem Ķīnā inficēto skaits pārsniedzis 17 000 cilvēku, bet ārpus kontinentālās Ķīnas saņemtas ziņas par vairāk nekā 100 inficēšanās gadījumiem vairāk nekā 20 valstīs.

Ķīna rekordātrumā ceļ jaunu slimnīcu ar koronavīrusu sasirgušajiem

Ķīnas pilsētā Uhaņā plānots uzcelt slimnīcu, kurā vienlaikus varētu ārstēt 1000 ar jauno koronavīrusu sasirgušos. Bīstamā vīrusa straujās izplatības dēļ ...

gallery icon
16