foto: EPA/Scanpix
"Parlamentārais apvērsums" Venecuēlā: Gvaido konkurents pasludina sevi par spīkeru
Luiss Parra
2020. gada 5. janvāris, 21:58

"Parlamentārais apvērsums" Venecuēlā: Gvaido konkurents pasludina sevi par spīkeru

Jauns.lv / LETA

Venecuēlas opozīcijas līdera Huana Gvaido konkurents Luiss Parra svētdien pasludināja sevi par Nacionālās asamblejas spīkeru, savukārt opozīcija paziņoja, ka noticis "parlamentārais apvērsums".

Valsts televīzijā demonstrētajos kadros bija redzams, kā Parra, izmantojot megafonu, parlamenta sēdē pasludina sevi par Nacionālās asamblejas prezidentu.

Bija paredzēts, ka šajā parlamenta sēdē Gvaido tiks atkārtoti ievēlēts spīkera amatā. Tomēr policija neatļāva parlamenta ēkā ieiet Gvaido un viņu atbalstošajiem opozīcijas deputātiem, Tika ielaisti tikai valdību atbalstošie deputāti, kā arī tie opozīcijas deputāti, kas ir kritiski noskaņoti pret Gvaido.

foto: EPA/Scanpix
Luiss Parra

"Uzmanību! Parlamentārais apvērsums. Bez balsīm un kvoruma [valdošās] Venecuēlas Sociālistu partijas deputāti mēģina iecelt viltus vadību," teikts ierakstā Nacionālās asamblejas tvitera kontā.

Gvaido kļuva par Nacionālās asamblejas prezidentu pagājušā gada janvārī un pasludināja sevi par prezidenta pienākumu izpildītāju. Tomēr gada laikā viņam nav izdevies panākt prezidenta Nikolasa Maduro režīma gāšanu.

Parra tiek vainots korupcijā un tāpēc tika izslēgts no opozīcijas partijas "Taisnīgums - vispirms".

Venecuēlas opozīcijas sadursmes ar Maduro režīmu

Venecuēlas opozīcijas līderis Huans Gvaido, kas pasludinājis sevi par prezidenta pienākumu izpildītāju, otrdien paziņojis, ka sākusies līdzšinējā prezidenta Nikolasa Maduro ...

gallery icon

Iedzīvotāji Venecuēlā pieprasa prezidenta Nikolasa Maduro atkāpšanos

Desmitiem tūkstoši venecuēliešu trešdien izgājuši ielās, lai pieprasītu prezidenta Nikolasa Maduro atkāpšanos un varas nodošanu opozīcijas kontrolētajam parlamentam. Kā ziņots ...

gallery icon