foto: Ekrānuzņēmums
Leģendārais šamanis turpina ceļu uz Maskavu, lai padzītu Putinu
Pasaulē
2019. gada 8. decembris, 16:35

Leģendārais šamanis turpina ceļu uz Maskavu, lai padzītu Putinu

Jauns.lv / LETA

Pašpasludinātais Sibīrijas šamanis, kurš ar kājām sāka ceļu uz Maskavu, lai no Kremļa padzītu, viņaprāt, dēmonu prezidentu Vladimiru Putinu, ir atsācis ceļu uz Krievijas galvaspilsētu pēc tam, kad septembrī tika aizturēts.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aleksandrs Gabiševs ceļu turpina divu cilvēku un četru suņu pavadībā, paziņoja koordinators no organizācijas "Pravozašita Otkritki" Aleksejs Prjaņišņikovs. Viņš piebilda, ka šamanim līdz šim nav izvirzītas nekādas apsūdzības, bet noteikto pārvietošanās ierobežojumu termiņš ir beidzies. Arī Gabiševa advokāte Olga Timofejeva apstiprināja, ka ir atcelts iepriekš Gabiševam noteiktais drošības līdzeklis paraksts par atrašanos noteiktā vietā.

Martā Gabiševs sāka 8000 kilometru garo ceļu no Jakutskas uz Maskavu, pa valsts autoceļiem pārvietojoties ar vienkāršiem ratiņiem, kuros ir telts un dažas personīgās mantas. Viņš plānoja sasniegt Maskavu 2021.gadā.

Pašpasludinātais šamanis Gabiševs bija nogājis ap 3000 kilometru, kad 19.septembra naktī viņu aizturēja uz šosejas pie Baikāla ezera. Viņu turēja aizdomās par publiskiem aicinājumiem uz ekstrēmu rīcību. Varasiestādes uzstāja, ka Gabiševa izteikumu "ietver publisku aicinājumu par vardarbīgu rīcību pret Krievijas prezidentu". 3.oktobrī šamani atzina par nepieskaitāmu, kā arī vēlāk pēc psiholoģiskās un psihiatriskās ekspertīzes tika atzīts, ka viņš apdraud pats sevi. Tomēr pēc Gabiševa advokātu pieprasījuma veiktā atkārtotā neatkarīgā ekspertīzē šamaņa uzvedībā netika atklātas agresijas pazīmes un tika atcelta nepieciešamība viņam atrasties stacionārā ārstēšanas iestādē.