foto: REUTERS/SCANPIX
Kaili un notriepušies asinīm: Barselonas centrā iespaidīgs protests pret dzīvnieku nogalināšanu
Dzīvnieku aizstāvju protesta akcija Barselonas centrā.
Pasaulē
2019. gada 2. decembris, 14:30

Kaili un notriepušies asinīm: Barselonas centrā iespaidīgs protests pret dzīvnieku nogalināšanu

Jauns.lv

Aptuveni 70 dzīvnieku tiesību aktīvisti kaili un noziedušies ar mākslīgajām asinīm Barselonas centrā bija sarīkojuši protesta akciju pret kažokādu industriju, vēsta “Daily Mail”.

Protesta akcija sarīkota svētdien “Melnās piektdienas” iepirkšanās akcijas laikā un tā plaši atspoguļota sociālajos medijos.

Protestu organizējusi organizācijas “Anima Naturalis” ar mērķi likt cilvēkiem aizdomāties par tūkstošiem dzīvnieku, kuri gadiem cieš un tiek nogalināti kažokādas dēļ un aicinot Spānijas varasiestādes aizliegt šādu praksi.

Dzīvnieku audzēšana kažokādas dēļ ir aizliegta Lielbritānijā un Vācijā, bet Spānijā joprojām ir atļauta.

Protesta akcijā desmitiem cilvēku nolējušies ar mākslīgajām asinīm kaili bija apgūlušies uz zemes, kamēr viena no sievietēm rokās turēja zīmi - “Ciešanas nav elegantas. Cik dzīvību kažokam?”

Aktīvisti bija izmetušies kaili, lai parādītu kā izskatās dzīvnieki pēc tam, kad to kažoks tiek nodīrāts.

Pēc “Anima Naturalis” pārstāvja teiktā, kažokzvēru tirdzniecībā visvairāk cieš ūdeles, seski, lapsas, roņi, ūdri, govis un šinšilas.

Protesta akcija Barselonā

Aptuveni 70 dzīvnieku tiesību aktīvisti kaili un noziedušies ar mākslīgajām asinīm Barselonas centrā bija sarīkojuši protestu akciju pret kažokādu industriju.

gallery icon

Tēmas