foto: AP/Scanpix
Irākas aizsardzības ministrs apsūdzēts krāpniecībā, jo gadiem saņēmis pabalstus no Zviedrijas
Irākas aizsardzības ministrs Najah al-Shammari.
Pasaulē
2019. gada 2. decembris, 12:37

Irākas aizsardzības ministrs apsūdzēts krāpniecībā, jo gadiem saņēmis pabalstus no Zviedrijas

Jauns.lv

Irākas aizsardzības ministrs Najah al-Shammari apsūdzēts krāpniecībā, jo gadiem ilgi saņēmis pabalstu no Zviedrijas, lai gan pats dzīvo Bagdādē, vēsta “The Local”.

Irākas aizsardzības ministrs Zviedrijā reģistrējies ar svešu vārdu. Uz Zviedriju viņš emigrējis 2009.gadā, bet 2015.gadā kļuvis par pilsoni. Oficiālā dzīvesvieta viņam reģistrēta Stokholmas priekšpilsētā.

Zviedrijas laikraksts “Expressen” vēsta, ka al-Shammari un vņa sieva apsūdzēti pabalsta izkrāpšanā vairākus gadus pēc tam, kad atgriezušies Irākā.

52 gadus vecais aizsardzības ministrs iepriekš saņēmis arī slimības pabalstu, jo atmiņas dēļ it kā neesot spējis strādāt.

Kaimiņi apliecinājuši, ka Irākas aizsardzības ministrs ir tas pats cilvēks. Šo informāciju apstiprinājis arī Zviedrijas aizsardzības ministra preses sekretārs.

Sestdien savā “Facebook” kontā Irākas aizsardzības ministrs publicējis paziņojumu noliedzot šos apgalvojumus un nodēvējot tos par “lētu mēģinājumu diskreditēt” ministru.

Paziņojumā ministrs solījis uzsākt tiesu darbus pret tiem medijiem, kuri publicējuši melīgos apgalvojumus.

Irākiešiem ir atļauts iegūt dubultpilsonību, bet saskaņā ar valsts konstitūciju personām, kas ieņem augstus valsts amatus no ārvalstu pilsonības jāatsakās.