foto: EPA/Scanpix
Maduro laikā Venecuēlā krasi pieaugusi narkotiku kontrabanda
Nikolasa Maduro valdīšanas laikā narkotiku kontrabanda uz šo valsti un no tās ir pieaugusi par 50%.
Pasaulē
2019. gada 15. novembris, 10:09

Maduro laikā Venecuēlā krasi pieaugusi narkotiku kontrabanda

Jauns.lv / LETA

Venecuēlas prezidenta Nikolasa Maduro valdīšanas laikā narkotiku kontrabanda uz šo valsti un no tās ir pieaugusi par 50%, un Maduro kļūst bagāts, sadarbojoties ar organizēto noziedzību, ceturtdien apgalvoja ASV.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kreisais politiķis Maduro, kurš ir pie varas kopš 2013.gada, palīdz noziedznieku bandām un ir devis patvērumu teroristu grupējumiem, sacīja Maiami bāzētās ASV Dienvidu pavēlniecības komandieris admirālis Kreigs Folers.

"Mēs esam redzējuši narkotiku kontrabandas palielināšanos no Venecuēlas, kurai līdzdalībnieks ir neleģitīmais Maduro režīms," Folers sacīja Karību drošības konferencē.

"Faktiski Maduro režīms negatīvi ietekmē katru drošības aspektu šajā puslodē. Visus izaicinājumus saasina Venecuēlas krīze," teica admirālis.

Viņš sacīja žurnālistiem, ka Maduro valdība, kuru ASV vairs neatzīst, iedzīvojas no narkotiku kontrabandas.

"Narkotiku kontrabanda Venecuēlā un caur to ir pieaugusi par 50%, un Maduro un viņa rokaspuiši pilda savas kabatas, esot uz vienu roku ar nelikumīgo narkotrafiku," sacīja Folers.

Viņš piebilda, ka Venecuēla devusi patvērumu tādiem teroristu grupējumiem kā "Kolumbijas Nacionālās atbrīvošanas armija" un tiem grupējuma "Kolumbijas Revolucionārie bruņotie spēki" (FARC) locekļiem, kas neievēro 2016.gadā noslēgto miera līgumu ar Kolumbijas valdību.

ASV Finanšu ministrija ir noteikusi sankcijas pret 27 juridiskām un 22 fiziskām personām par narkotiku kontrabandu, kas saistīta ar Venecuēlu. Starp šīm personām ir tagadējais Venecuēlas rūpniecības ministrs Tareks el Aisami, bijušais finanšu izlūkošanas aģentūras vadītājs Pedro Luiss Martins un uzņēmējs Valids Makleds.