foto: REUTERS/SCANPIX
Eiropas Parlaments nākamnedēļ uzklausīs atkārtoti izvirzītos komisāru kandidātus
Līdz 12.novembra darbdienas beigām kandidātiem ir jāatbild uz EP komiteju uzdotajiem rakstiskajiem jautājumiem.
Pasaulē
2019. gada 9. novembris, 22:13

Eiropas Parlaments nākamnedēļ uzklausīs atkārtoti izvirzītos komisāru kandidātus

Jauns.lv / LETA

Eiropas Parlaments (EP) 14.novembrī uzklausīs atkārtoti izvirzītos komisāru kandidātus, informēja Eiropas Parlamenta (EP) preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

12.novembrī EP Juridisko jautājumu komiteja izvērtēs kandidātu iesniegtās finansiālo interešu deklarācijas. Uzklausīšanas specializētajās komitejās notiks vienīgi tad, ja Juridisko jautājumu komiteja secinās, ka ierosinātajiem kandidātiem nav konstatēts interešu konflikts.

Līdz 12.novembra darbdienas beigām kandidātiem ir jāatbild uz EP komiteju uzdotajiem rakstiskajiem jautājumiem. To tulkojumi visās Eiropas Savienības (ES) valodās būs pieejami 13.novembra pusdienlaikā.

EP priekšsēdētāju konference, ko veido EP priekšsēdētājs Dāvids Marija Sasolī un politisko grupu vadītāji, uzklausīs atkārtoti izvirzītos komisāra kandidātus 14.novembrī. Ikviena uzklausīšana ilgst trīs stundas un to ievada kandidāta 15 minūšu ilga uzruna. Pēc tās EP deputāti uzdod 25 jautājumus, un ikvienam no tiem atvēlēta minūte, pēc tās seko komisāra atbilde un iespējamais EP deputāta papildjautājums.

Kandidātu uz kaimiņattiecību un paplašināšanās komisāra amatu Oliveru Varhelji no Ungārijas 14.novembrī uzklausīs Ārlietu komitejā. Savukārt kandidāti uz transporta komisāres portfeli Adinu Joanu Volanu no Rumānijas uzklausīs Transporta un tūrisma komitejā.

Tāpat 14.novembrī uzklausīs arī potenciālo Iekšējā tirgus komisāru Teriju Bretonu no Francijas, kuru uzklausīs Iekšējā tirgus un patērētāju aizsardzības komitejā.

Pēc uzklausīšanām atbildīgās EP komitejas priekšsēdētājs un politisko grupu koordinatori izvērtēs topošā komisāra sniegumu. EP komiteju priekšsēdētāju konference tiksies, lai pieņemtu lēmumu par uzklausīšanu iznākumu 14.novembra vakarā un nosūtīs tos EP priekšsēdētāju konferencei, kas pieņems lēmumu par uzklausīšanas procesa noslēgšanu 21.novembra sanāksmē.

EP balsos par Eiropas Komisijas (EK) apstiprināšanu 27.novembra plenārsēdē. Lai EK varētu uzskatīt par apstiprinātu, tai jāsaņem EP deputātu vairākuma atbalsts.

Pirms balsojuma plenārsesijā EK topošā priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena iepazīstinās EP deputātu pilnsapulci ar visu komisāru kolēģiju un EK darba programmu, aģentūru LETA informēja Jānis Krastiņš.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās