foto: Ekrānuzņēmums
Baltā nama eksperts liecinās impīčmenta izmeklēšanā par Trampa un Zelenska telefona sarunu
Pret Donaldu Trampu uzsākta impīčmenta lieta.
Pasaulē
2019. gada 29. oktobris, 10:20

Baltā nama eksperts liecinās impīčmenta izmeklēšanā par Trampa un Zelenska telefona sarunu

Jauns.lv / LETA

Augsta ranga Baltā nama eksperts Ukrainas jautājumos otrdien liecinās Pārstāvju palātas izmeklētājiem impīčmenta lietā par prezidenta Donalda Trampa telefonsarunu ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, vēsta telekanāls CNN un laikraksts "The New York Times".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

CNN vēsta, ka pulkvežleitnants Endrū Vindmens izmeklētājiem sacīs, ka jūlijā notikusī Trampa un Zelenska saruna radījusi viņam tik lielas bažas, ka viņš par to ziņojis augstākstāvošai amatpersonai.

Vindmenam šķitis, ka izmeklēšana pret bijušo ASV viceprezidentu Džo Baidenu un Ukrainas gāzes kompāniju, kas saistīta ar Baidena dēlu Hanteru, grautu ASV nacionālo drošību, vēsta CNN, kura rīcībā nonākusi kopija no Vindmena gaidāmā paziņojuma izmeklētājiem.

foto: Ekrānuzņēmums
Pret Donaldu Trampu uzsākta impīčmenta lieta.

Jau vēstīts, ka demokrātu kontrolētās Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi septembra beigās nolēma sākt impīčmenta izmeklēšanu saistībā ar trauksmes cēlāja ziņojumu, ka Tramps 25.jūlijā telefonsarunā ar  Zelenski mēģinājis viņu pierunāt sniegt informāciju par Trampa politiskā pretinieka Džo Baidena un viņa dēla Hantera darbību Ukrainā. Pastāv bažas, ka Tramps aizturējis militāro palīdzību Ukrainai, lai izdarītu spiedienu uz Kijevu personīga politiska labuma gūšanai.

Izmeklēšanu veic trīs Pārstāvju palātas komitejas.

"Telefona zvans radīja man bažas. Es nedomāju, ka ir piemēroti pieprasīt, lai ārvalstu valdība veic izmeklēšanu pret ASV pilsoni, un mani uztrauca, ka ar to tiek saistīts ASV valdības atbalsts Ukrainai," plāno sacīt Vindmens.