foto: EPA/Scanpix
Traģiskā lidmašīnas katastrofa Ukrainā: ārsti komentē izdzīvojušo veselības stāvokli
Avārijā gājuši bojā 5 cilvēki.
Pasaulē
2019. gada 4. oktobris, 15:02

Traģiskā lidmašīnas katastrofa Ukrainā: ārsti komentē izdzīvojušo veselības stāvokli

Jauns.lv

Divi avārijā izdzīvojušie jau esot izoperēti, bet trešajam pasažierim patlaban tiek veikta operācija, vēsta “Korrespondent.net”.

Traģiskā lidmašīnas katastrofa Ļvovā, Ukrainā

gallery icon

Mediķi cer stabilizēt smagi cietušo pasažieru stāvokli. “Ir trīs cietušie. Pacienti ir diezgan smagā stāvoklī. Divus pacientus izoperēja. Viņi paliek neatliekamās palīdzības nodaļā. Trešo tagad operēs,” liecina slimnīcas ārstu sniegtā informācija.

“Palīgā izsaucām apgabala slimnīcas ķirurgu. Šis pacients, kura stāvoklis ir pats... Visiem pacientiem ir kombinētas traumas. Pirmajiem diviem – skeleta traumas, plecu, iegurņa kaula lūzums. Trešajam pacientam ir vairāk bojājumu – galvaskausa, krūšu trauma un ekstremitātes lūzums.

”Visiem pacientiem tiek sniegta palīdzība. Pēc stabilizācijas visi pacienti vēlreiz tiks apskatīti. Plānojam pēc stabilizācijas veikt datortomogrāfiju. Domāju, ka mums izdosies stabilizēt visu pacientu stāvokli,” tiek ziņots ārstniecības iestādē.

Zināms, ka izdzīvojušie ir 1966., 1969. gadā dzimuši un viens 52 gadus vecs avarējušās lidmašīnas pasažieris. Visi esot dažādu Ukrainas pilsētu iedzīvotāji.  

Jau vēstīts, ka Ļvovas pilsētas domes deputāts Igors Zinkēvičs publicējis kadrus no transporta lidmašīnas "An-12" avārijas vietas. Lidmašīna bija ceļā no Spānijas pilsētas Bigo, bet tai beidzās degviela. Incidentā gājuši bojā 5 cilvēki.

Kopumā lidmašīnā atradušies astoņi cilvēki - 7 apkalpes locekļi un vīrietis, kurš pavadīja kravu.Lēmums par ārkārtas nosēšanos tika pieņemts degvielas trūkuma dēļ, taču lidmašīna avarēja pusotra kilometra attālumā no Ļvovas lidostas skrejceļa. Ukrainas mediji ziņo, ka lidmašīna ražota pirms 51 gada.

Nelaimē gājuši bojā trīs cilvēki, trīs guvuši traumas. Iepriekš nebija zināms par diviem citiem pasažieriem,  bet nu kļuvis skaidrs, ka arī viņi gājuši bojā, tādējādi aviokatastrofas upuru skaits pieaudzis līdz 5.

Tēmas