foto: AP/Scanpix
Jaunzēlandes universitātes studenta līķis neviena nepamanīts 2 mēnešus nogulējis kopmītņu istabā
Pasaulē
2019. gada 25. septembris, 16:45

Jaunzēlandes universitātes studenta līķis neviena nepamanīts 2 mēnešus nogulējis kopmītņu istabā

Jauns.lv

Jaunzēlandes universitātes studenta līķis teju divus mēnešus neviena nepamanīts gulējis universitātes kopmītņu istabā.

Jaunā vīrieša līķis atrasts pirmdienas, 23. septembra, vakarā, kad par neciešamu smaku kopmītņu gaitenī policijai ziņoja citi studenti. Policija uzsākusi izmeklēšanu, taču pagaidām iespējamos nāves cēloņus nenosauc. 

Mirušā studenta istaba atradusies gaiteņa galā un apkopējas uzdevums nebija to sakopt. Jaunzēlandes Izglītības ministrs Kriss Hipkins atklāj, ka lūdzis izglītības komisiju sazināties ar universitāti, lai notikušajā piedāvātu jebkādu atbalstu. “ Šī traģēdija rada vairākus jautājumus un es ceru, ka tiks veikta rūpīga izmeklēšana,” piebildis Hipkins. 

Vecākais detektīvs atzina, ka izmeklēšanas process rit pilnā sparā – ir pārbaudīta notikuma vieta, ievākti pirkstu nospiedumi un DNS paraugi. Detektīvs gan uzsver, ka līķis tika atrasts ļoti sliktā stāvoklī, tāpēc tas apgrūtināšot izmeklēšanu. 

Tikmēr universitātes vadītāja vietniece atklāj, ka šis ir ārkārtīgi satraucošs laiks studentiem un augstskolas pasniedzējiem. Kenterberijas universitātes mācībspēki darot visu iespējamo, lai atbalstītu policiju izmeklēšanas procesā.