foto: Ekrānuzņēmums
VIDEO: biedējoši kadri no Pakistānas zemestrīces, kurā gāja bojā desmitiem cilvēku
Cilvēki panikā bēg no ēkas.
Pasaulē
2019. gada 25. septembris, 14:17

VIDEO: biedējoši kadri no Pakistānas zemestrīces, kurā gāja bojā desmitiem cilvēku

Jauns.lv

24. septembra rītā Pakistānas austrumos notikušajā zemestrīcē gājuši bojā vismaz 25 cilvēki, bet vairāk nekā 700 guvuši dažāda smaguma ievainojumus. Bojāgājušo vidū ir daudz bērnu, vēsta "Gulf News".

Novērošanas kameras fiksējušas šokējošu brīdi, kurā zemestrīce Pakistānas kontrolētajā Kašmirā sagrauj mājas sienu, kas sabrūk pār bēgošo cilvēku galvām.

Vietējā televīzija parādījusi kadrus no brīža, kad notika zemestrīce. Video redzami cilvēki, kuri skrien ārā no mājas un brīnumaini izglābjas mirkli pirms tam, kad aiz viņiem sabrūk mājas siena. Diemžēl ne visiem tas izdevās.

foto: Ekrānuzņēmums
Cilvēki panikā bēg no ēkas.

Vairums upuru tika saspiesti ar jumtiem un krītošām māju sienām. Daži cilvēki iekrituši ceļos izveidojušajās plaisās. Zemestrīcē sagrautas desmitiem ēku.

Pakistānas kontrolētās Kašmiras daļas informācijas ministrs Mustafs Minhes pastāstīja, ka upuriem tiek nodrošinātas pirmās nepieciešamības preces un teltis, lai neļautu cilvēkiem atgriezties sabojātajās mājās.

Reģionā ir izsludināts ārkārtas stāvoklis. Varasiestādes veic meklēšanas un glābšanas operācijas.

Saskaņā ar ASV Ģeoloģijas dienesta (USGS) datiem 5,8 balles stiprā zemestrīce notikusi 23 kilometrus uz ziemeļiem no Dželamas. Triecieni bijuši jūtami arī galvaspilsētā Islambadā. Kaimiņvalstī Indijā tikuši ieviesti ārkārtas pasākumi. Pakistānas Televīzija ziņoja, ka Mīrpurā, kas atrodas Pakistānas pārvaldītajā Kašmiras daļā, bojāgājušo vidū ir četri bērni.

Mīrpurā izsludināts ārkārtas stāvoklis. Pilsētā sagruvušas ēkas, veikali un bojāts lielais pilsētas kanāls, izraisot plūdus.

Zemestrīcē stipri deformēts arī galvenais ceļš pie Mīrpuras, izcēlušies ceļu satiksmes negadījumi, cietuši autobusi un citi transporta līdzekļi.

Pakistānas armija nosūtījusi karavīrus un mediķu komandas uz cietušajiem rajoniem.

2005.gadā 7,6 magnitūdu stiprā zemestrīcē Pakistānā un Kašmirā dzīvību zaudēja tūkstošiem cilvēku.