foto: Shutterstock
Komandējumā seksa laikā vīrietim neiztur sirds, un Francijas tiesa to atzīst par negadījumu darbā
Pasaulē
2019. gada 21. septembris, 05:40

Komandējumā seksa laikā vīrietim neiztur sirds, un Francijas tiesa to atzīst par negadījumu darbā

Kas Jauns Avīze

Kādam Francijas uzņēmumam ar tiesas lēmumu jāmaksā kompensācija nelaiķa ģimenei. Darbinieks aizgāja aizsaulē komandējuma laikā, stājoties tuvās gadījuma attiecībās.

2013. gadā dzelzceļa servisa kompānijas TSO inženieris Ksavjē bija nosūtīts komandējumā, kur satika kādu sievieti, kā viņu raksturo uzņēmumā, “pilnīgi nepazīstamu cilvēku”. Abi nolēma iepazīties daudz tuvāk, bet ārlaulības sakars mesjē Ksavjē beidzās traģiski – neizturēja sirds.

Valsts apdrošināšanas kompānija to atzina par nelaimes gadījumu, norādot, ka uzņēmums ir atbildīgs par savu darbinieku komandējuma laikā pat tad, ja viņš tobrīd nestrādā, bet nodarbojas ar sadzīviskām lietām. Apdrošinātāji paziņoja, ka arī sekss ir sadzīviska padarīšana tāpat kā duša vai vakariņas.
TSO apdrošinātāju lēmumu pārsūdzēja tiesā, norādot, ka mirušais dēkas laikā nepildīja darba pienākumus. Tiesvedība ilga vairākus gadus, un uzņēmums zaudēja. Tiesnesis uzstājis, ka pēc Francijas likumiem atbildība par jebkādām traumām un nelaimes gadījumiem darba braucienu laikā gulstas uz darba devēju. “Darbiniekam pienākas sociālā aizsardzība visā komandējuma laikā neatkarīgi no apstākļiem,” paziņojusi tiesa.