foto: Edijs Pālens/LETA
Tallinas eksmērs Edgars Savisārs pārcietis insultu un vairs nespēj rakstīt
Vienu no Baltijas valstu Atmodas līderiem Edgaru Savisāru skārušas nopietnas veselības problēmas. Viņš tikko pārcietis smagu insultu.
Pasaulē
2019. gada 20. septembris, 05:53

Tallinas eksmērs Edgars Savisārs pārcietis insultu un vairs nespēj rakstīt

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Vienu no Igaunijas Tautas atmodas kustības līderiem, Baltijas ceļa idejas autoru, vēlāko Tallinas mēru (2001—2004, 2007—2015) Edgaru Savisāru turpina vajāt veselības problēmas, kuras viņu smagi skar jau kopš kopš 2015. gada pavasara. Kā liecina ieraksts viņa “Facebook” profilā, viņš nule pārcietis insultu un patstāvīgi nespēj rakstīt, viņa vietā to dara kāds draugs. Pašlaik 69 gadus vecais Savisārs atlabst savās lauku mājās Rietumviru apriņķī.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ceturtdien, 19. septembrī, viņa “Facebook” parādījās ieraksts: “Šo repliku es uzrakstīju pirms vēl piedzīvoju insultu, bet nepaspēju pabeigt… To pabeidza mans draugs, jo pats to pašlaik nespēju”. Šajā ierakstā viņš apgalvo, ka pret viņu 2015. gadā uzsāktajam kriminālprocesam par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un korupciju, esot Tallinas mēra un Centra partijas vadītāja amatā, esot bijis politisks raksturs, nevis reāls noziedzīgs nodarījums. Jāatgādina, ka tagad no politiskās skatuves aizgājušais Savisārs bija neviennozīmīgi vērtētās Centra partijas, kura tiek salīdzināta ar mūsu “Saskaņu”, līderis.

Veselības problēmas Savisāru sāka vajāt 2015. gada martā, kad viņu skāra infekcija, kuras dēļ ekspolitiķim  nācās amputēt labo kāju. Viņš pārcieta arī vairākas citas nopietnas slimības. Pērnā gada nogalē veselības stāvokļa dēļ pret viņu iesāktā tiesvedība tika pārtraukta.

Jau septembra sākumā Savisārs Igaunijas plašsaziņas līdzekļiem bija pažēlojies par savu veselības stāvokli - veselības problēmas sagādājot lielas neērtības un viņam nekādi neizdodoties justies labi.