foto: AFP/Scanpix
Traģiskā trīs latviešu makšķernieku bojāeja Īrijā: noskaidroti negadījuma iemesli
Pasaulē
2019. gada 15. septembris, 10:00

Traģiskā trīs latviešu makšķernieku bojāeja Īrijā: noskaidroti negadījuma iemesli

Jauns.lv

Pērn Īrijas piekrastē noslīka trīs makšķernieki no Latvijas – Anatolijs Teivāns, Jurijs Burcevs un Valērijs Klimentjevs. Jūras negadījumu izmeklēšanas komisija nu nākusi klajā ar ziņojumu, kurā pauž – viens no faktoriem makšķernieku nāvē bijis alkohols, vēsta portāls “Baltic-Ireland”.

Traģiskais negadījums noticis pērnā gada septembrī, kad apgāžoties piepūšamajai motorlaivai, noslīkuši trīs makšķernieki – visi bijuši latvieši. Divi no noslīkušajiem bijuši vecumā ap 30 gadiem, bet viens ap 50 

Komisijas ziņojumā arī norādīts, ka vīriešiem nebija plāna ārkārtas situācijām, kā arī atzīmēts, ka 2018. gada 30. septembrī notikušā incidenta iemesli ir saistīti ar motorlaivas modeļa nepiemērotību apstākļiem jūrā.

Jau ziņots, ka trīs makšķernieki no Latvijas noslīka, apgāžoties motorlaivai, ar kuru viņi ap pulksten 8:30 bija iebraukuši okeānā. Apstākļi okeānā bija diezgan nemierīgi, pūta spēcīgs ziemeļrietumu vējš un bija pamatīgi viļņi. Makšķernieku izmantotā laiva bijusi pārāk maza un nepiemērota šādiem apstākļiem.

Ziņojumā teikts, ka divi vietējie iedzīvotāji aptuveni 18:00, bažījoties par to, ka makšķernieki nav atgriezušies, devās uz piestātni ar binokli. Ieraudzījuši laivas priekšgalu stāvus ūdenī un cilvēka ķermeni ūdenī tuvāk piestātnei, viņi sacēla trauksmi un izsauca glābējus. 

Īrijas Krasta apsardzes Jūras glābšanas centrs uzsāka glābšanas operāciju, tika iesaistīta krasta apsardzes meklēšanas un glābšanas vienība, kā arī vietējais niršanas klubs un helikopters. Vīriešu ķermeņi tika izcelti no jūras pēc pulksten 19:00.