foto: unsplash.com
Neatveroties izpletnim, sieviete Kanādā krīt no pusotra kilometra augstuma un izdzīvo
Ilustratīvs foto.
2019. gada 19. augusts, 14:27

Neatveroties izpletnim, sieviete Kanādā krīt no pusotra kilometra augstuma un izdzīvo

Jauns.lv

Kāda 30 gadus veca sieviete no Kvebekas Kanādā izdzīvojusi pēc tam, kad, lecot ar izpletni, tas gaisā nav atvēries. Aculiecinieki stāsta, ka izpletņlēcēja kritusi no aptuveni pusota kilometra augstuma, ziņo "CNN".

Pēc neveiksmīgā lēciena sieviete, kuras vārds gan netiek atklāts, piezemējusies mežainā apvidū, iekrītot koku galotnēs. Brīnumainā kārtā viņa pēc baisā kritiena izdzīvojusi, tiesa gan gūstot vairākus lūzumus, tai skaitā laužot mugurkaula skriemeļus.

Likumsargi medijiem atklāj, ka sievietes veselības stāvoklis ir stabils, un viņas dzīvībai briesmas vairs nedraud.

Deniss Demers, kurš redzējis traģisko kritienu, stāsta, ka nespēj noticēt, ka izpletņlēcēja izdzīvojusi. Viņa no lidmašīnas izlekusi kopā ar vēl vairākiem izpletņlēcējiem, bet, kā stāsta Demers, viņa zemei tuvojusies daudz ātrāk, nekā pārējie.

Kāda aculieciniece, kura noraudzījās notiekošajā un pati bija iecerējusi pacelties ar lidmašīnu, lai veiktu lēcienu ar izpletni, stāsta, ka sievietes kritienu vērojusi līdz pat viņas pazušanai no redzes loka, jo cerējusi, ka izpletnis tomēr atvērsies: "Mēs turpinājām cerēt, ka kaut kas notiks. Mēs ļoti uztraucāmies. Ļoti."

Policija medijiem atklāj, ka cietusī sieviete ir pieredzējusi izpletņlēcēja. Notikušā sakarā tiks veikta izmeklēšana, lai pārliecinātos, vai notikušajam nav krimināla daba, jo nav atvēries arī rezerves izpletnis. Iespējams, pie vainas ir kādas citas personas nolaidība.

Neskatoties uz šo 10.augustā notikušo incidentu, negadījumi izpletņlēkšanas laikā nav bieži izplatīti. Piemēram, kā ziņo ASV Izpletņlēkšanas asociācija, 2018.gadā ASV izpletņlēkšanas laikā traumas guvuši 2147 cilvēki, kuri sastāda tikai 0,07% no visiem izpletņlēkšanas gadījumiem. 13 gadījumos ASV 2018.gadā izpletņlēkšana beigusies letāli.