foto: scanpix
Miljonāra Džefrija Epšteina autopsijas rezultāti raisa šaubas par to, vai viņš tiešām pakāries
Amerikāņu finansists, miljonārs Džefrijs Epšteins.
Pasaulē
2019. gada 15. augusts, 14:36

Miljonāra Džefrija Epšteina autopsijas rezultāti raisa šaubas par to, vai viņš tiešām pakāries

Jauns.lv

Amerikāņu finansista, miljonāra Džefrija Epšteina, kurš 66 gadu vecumā savā cietuma kamerā atrasts miris, autopsijas rezultāti rāda – viņam bijuši lauzti kakla kauli, kas parasti novērojams nāves gadījumos, kad kāds tīši nožņaudzis upuri.

Epšteins, kurš ieslodzījumā atradās kopš šī gada jūlija sākuma, miris tika atrasts 10. augustā savā cietuma kamerā. Lai gan iepriekš izskanējis, ka Epšteins bijis pašnāvnieciski noskaņots, autopsijas rezultāti rāda, iespējams, tā bijusi tīša slepkavība, nevis pašnāvība. 

Iepriekš gan ģenerālprokuroros Viljams Barrs Epšteina nāvi raksturojis kā “acīmredzamu pašnāvību”, kritizējot cietumsargu iespējamos pārkāpumus.

foto: scanpix
Amerikāņu finansists, miljonārs Džefrijs Epšteins.

Nacionālās medicīnas ekspertu asociācijas prezidents Džonatans Ārdens pauda: “Hipotētiski, ja ir lauzti kakla kauli, varētu izskatīt tīšas nožņaugšanas iespējamību, taču tas neizslēdz pašnāvību, pakaroties. Īpaši vecāka gada gājuma cilvēkiem, kuriem ir lielāka iespēja salauzt kakla kaulus pakāršanās rezultātā!”. 

Džefrijam Epšteinam bija  uzrādītas apsūdzības seksuāla rakstura noziegumos - seksa tirdzniecībā un prostitūcijā.

Epšteins tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā nonāca 2005.gadā, bet trīs gadus vēlāk Floridā viņam uzrādīja apsūdzības seksuāla rakstura noziegumos. Viņš it kā maksājis par seksu pat 14 gadus vecām meitenēm, kā arī nodarbojies ar meiteņu prostitūcijas organizēšanu. Esot ieslodzījumā, parādījušās arvien jaunas detaļas jaunām apsūdzībām.