foto: AFP/Scanpix
Glābēji atraduši pavedienu Malaizijā mistiski pazudušās 15 gadus vecās Noras lietā
15 gadus vecā Nora Anna Kvorina.
Pasaulē
2019. gada 9. augusts, 10:49

Glābēji atraduši pavedienu Malaizijā mistiski pazudušās 15 gadus vecās Noras lietā

Jauns.lv

Glābēji jau sešas dienas Malaizijā meklē 15 gadus veco Noru Annu Kvorinu, kura no savas istabas pazuda 4. augustā, dienu pēc tam, kad ar ģimeni bija ieradusies kalnu kūrortā  netālu no Serembanas pilsētas, kas atrodas aptuveni 70 kilometrus uz dienvidiem no Malaizijas galvaspilsētas Kualalumpuras.

Meklēšanas komanda uzgājusi jaunu pavedienu, proti, netālu no kūrorta, kur pazuda meitene, džungļos atrasti sieviešu pēdu nospiedumi. Policija apstiprinājusi, ka tie varētu piederēt Norai. 

Lai gan pusaudzes meklēšanā iesaistīti simtiem cilvēku, suņi, helikopteri, droni un pat termoattēlu kameras, neko vairāk nav izdevies atrast. 

Glābēji Malaizijā veic plašus pazudušās īru pusaudzes meklēšanas darbus

Trešdien, 7.augustā meklēšanas un glābšanas komandas Malaizijā koncentrēja savus meklējumus gar upi, kas atrodas lejup no kalna un netālu no ...

gallery icon
41

Ar policijas palīdzību skaļruņos džungļos tika atskaņota arī meitenes mātes balss, sakot: “Mīļā Nora, es tevi mīlu. Esmu šeit!”, cerībā, ka tas varētu palīdzēt meitenei orientēties džungļos, gadījumā, ja viņa apmaldījusies. Lai nu kā, Noras ģimenei nav atļauts iesaistīties meitas meklēšanā saviem spēkiem, jo tas varētu izrādīties pārāk bīstami. 

foto: AFP/Scanpix
15 gadus vecā Nora Anna Kvorina.

Šodien radušās bažas, ka spēcīgās lietusgāzes un pērkona negaiss varētu apgrūtināt meklēšanas pasākumus. Glābēji apgalvo, ka pat spēcīgs cilvēks 5. dienā džungļos kļūtu vājš, kur nu vēl pusaugu meitene. 

Noras māte apgalvo, ka meitai neesot bijusi tendence uz klaiņošanu un tas, ka viņa speciāli būtu aizbēgusi, neesot ticami.

Britu labdarības organizācija "Lucie Blackman Trust", kas atbalsta cilvēkus krīzes situācijā ārzemēs, paziņoja, ka notikums tiek izmeklēts gan kā pazuduša cilvēka lieta, gan nolaupīšanas lieta.

Noras vecāki apgalvo, ka viesnīcas istaba bijusi tukša jau 6.30 no rīta. Jāpiebilst, ka istabas logs bijis atvērts. 

foto: ZUMAPRESS.com

Meitene ceļojusi ar Īrijas pasi, kaut visu savu dzīvi dzīvojusi Londonā.