foto: AFP/Scanpix
Kims Čenuns inspicē jaunu zemūdeni un paziņo par armijas stiprināšanu
2019. gada 23. jūlijs, 20:41

Kims Čenuns inspicē jaunu zemūdeni un paziņo par armijas stiprināšanu

Jauns.lv / LETA

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns inspicējis jaunu zemūdeni un devis rīkojumu amatpersonām turpināt stiprināt armiju, otrdien ziņo Ziemeļkorejas mediji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pagājušajā nedēļā Ziemeļkoreja paziņoja, ka varētu pārtraukt 20 mēnešu ilgo pauzi kodolieroču un raķešu izmēģinājumos, lai protestētu pret gaidāmajām ASV un Dienvidkorejas militārajām mācībām.

Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA vēstīja, ka Kims paudis lielu apmierinājumu ar jauno zemūdeni, kad iepazinies ar tās operatīvo informāciju un ieroču sistēmām.

Kims "uzsvēris nepieciešamību pakāpeniski un uzticami palielināt valsts aizsardzības spējas, veltot lielākus pūliņus jūras ieroču (..) attīstībai", ziņoja KCNA.

Aģentūra neatklāja, kad un kur Kims apskatījis jauno zemūdeni, bet norādīja, ka zemūdeni drīzumā paredzēts izmantot.

Jaunas zemūdenes izgatavošana liecina, ka Phenjana pastiprina savus bruņotos spēkus, neskatoties uz diplomātiskajiem centieniem ar ASV, kas sākās pagājušā gada sākumā.

Phenjana ir vairākkārt apgalvojusi, ka ir gatava atteikties no savas kodolprogrammas apmaiņā pret politiskiem un ekonomiskiem labumiem.

Pagaidām nav zināms, kādu tieši zemūdeni Ziemeļkoreja ir uzbūvējusi. Taču tās centieni izstrādāt raķeti, ko varētu izšaut no zemūdenes, ir raisījuši bažas kaimiņvalstīs, jo šādas raķetes ir grūtāk pamanīt.

Pirms iesaistīšanās sarunās ar ASV, Ziemeļkoreja apgalvoja, ka sekmīgi izmēģinājusi ballistiskās raķetes no zemūdenēm, lai gan daudzi ārvalstu eksperti to apšauba, uzskatot, ka Ziemeļkoreja vēl vairākus gadus nespēsi izstrādāt darbotiesspējīgu sistēmu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās