foto: AFP/Scanpix
Karstuma dēļ Masačūsetsas policija lūdz potenciālos ļaundarus nogaidīt piemērotāku laiku noziegumu veikšanai
Ilustratīvs foto.
2019. gada 23. jūlijs, 14:35

Karstuma dēļ Masačūsetsas policija lūdz potenciālos ļaundarus nogaidīt piemērotāku laiku noziegumu veikšanai

Jauns.lv

Ar komisku, bet tomēr nopietnu ziņu savā sociālā tīkla "Facebook" lapā nākusi klajā Breintrijas policija Masačūsetsā ASV. Tā kā lielā daļā valsts valda pamatīga tveice, likumsargi iesaka potenciālos noziedzniekus nogaidīt, pirms veikt iecerētos nedarbus.

"Ekstrēmā karstuma dēļ mēs lūdzam visus, kuri ieplānojuši kādu kriminālsodāmu aktivitāti, pagaidīt līdz pirmdienai," vēsta ieraksts Breintrijas policijas lapā.

"Palieciet mājās, ieslēdziet kondicionieri, paskatieties "Stranger Things" trešo sezonu, paspēlējieties ar "FaceApp", trenējiet karatē paņēmienus pagrabā. Satiksimies atkal pirmdien, kad būs vēsāks," iesaka likumsargi.

Lai gan sākotnēji šķiet, ka ieraksts ir joks, policijas pārstāvji svētdien apstiprināja raidorganizācijai "CNN", ka paziņojums jāuztver pavisam nopietni.

Ieraksts jau izpelnījies plašu sabiedrības uzmanību, turklāt kolēģu sacītajam piekrituši arī citi policijas iecirkņi valstī, tai skaitā Maldenas policija, kura gan uzsver, ka likumsargi arī šajos laikapstākļos būs modri un nodrošinājušies ar ūdens krājumiem.

Karstums ASV atsevišķās vietās, tai skaitā Masačūsetsā, sasniedzis pat 38 grādus pēc Celsija. Aptuveni 150 miljoniem amerikāņu, kuri atrodas karstuma skartajās zonās, iesaka nedoties laukā pēcpusdienā un agrā vakarā.