foto: unsplash.com
Tūristu sirdsmieram viesnīcas Ķīnā ieviesīs "viedās" segas, palagus un dvieļus
Ilustratīvs foto.
2019. gada 11. jūlijs, 15:20

Tūristu sirdsmieram viesnīcas Ķīnā ieviesīs "viedās" segas, palagus un dvieļus

Jauns.lv

Iedzīvotāju skaita ziņā trešā lielākā pilsēta Ķīnā Uhaņa turpmāk tūristiem piedāvās īpašu iespēju pārliecināties par viesnīcā piedāvātās gultasveļas un dvieļu tīrību, iestrādājot tekstilmateriālos īpašu mikročipu, kas atklās, kad tas pēdējo reizi mazgāts, ziņo "CNN".

Segas, palagi un dvieļi tiks aprīkoti ar čipiem, uz kuriem attēlots QR kods, kas nolasāms ar mobilā telefona palīdzību. Nolasītais kods atklās datumu, kurā veļa mazgāta. Čips atradīsies tekstilizstrādājuma stūrī, tādējādi netraucējot tā lietošanu. 

Čipēšanu apņēmies nodrošināt kāds tīrīšanas serviss, kas apkalpo lielu daļu pilsētas viesnīcu un hosteļu. Tie būs ūdensizturīgi un saglabās kvalitāti arī augstās ūdens temperatūrās.

Šī inovācija ir viena no daudzajām, kuras pēdējā laikā cenšas ieviest Ķīnas viesnīcas. Tā, piemēram, pagājušajā gadā kādā viesnīcā atsevišķi numuriņi aprīkoti ar balss kontroles tehnoloģijām, savukārt citā ieviesta sejas atpazīšanas sistēma iekļūšanai istabā.

Uhana ir viens no populārākajiem tūristu galamērķiem Ķīnā pilsētas bagātīgās vēstures dēļ. Tāpat pilsētā atrodami valstij nozīmīgi transporta mezgli.