foto: AP/Scanpix
Pasauli satriec jauni migrantu foto: tēvs un viņa divgadīgā meita noslīkuši, cenšoties iekļūt ASV
Pasaulē
2019. gada 26. jūnijs, 07:54

Pasauli satriec jauni migrantu foto: tēvs un viņa divgadīgā meita noslīkuši, cenšoties iekļūt ASV

Jauns.lv

Internetā izplatītas sirdi plosošas fotogrāfijas ar diviem migrantiem no Meksikas - tēvs un viņa meita noslīkuši guļ Riograndes upē, jo mēģinājuši to šķērsot, lai iekļūtu Amerikas Savienotajās Valstīs, vēsta CNN.

Pēdējos mēnešos ASV robežu šķērsojuši simtiem tūkstošiem migrantu, galvenokārt no Centrālamerikas valstīm, kuri ierodas ASV, lai tur pieprasītu patvērumu. Amatpersonu uzdevums ASV ir apturēt nelegālo imigrāciju, kas savukārt licis migrantiem šķērsot jaunas un daudz bīstamākās zonas.

foto: AP/Scanpix

Oskars Alberto Martinezs un viņa meita Endžija Valērija ir fotogrāfijās redzamie cilvēki, kuri svētdien, 23.jūnijā, noslīkuši Riograndes upē, cenšoties iekļūt ASV. Migrantu mirstīgās atliekas tika atrastas pirmdien. Attēlā redzamais bērns ir divus gadus vecs.

Fotogrāfijas uzņēmusi žurnāliste Hulija Leduka, kura dzīvo Meksikā.

Attēlos redzams, ka vīrieša meitiņa bijusi ietīta kreklā, bet bērns, šķērsojot upi, savu roku bija aplicis apkārt tēvam.

Riograndes upes krastā noslīkuši divi migranti - tēvs un viņa divgadīgā meita

gallery icon
10

Meksikas prezidents Andress Manuels Lopess Obradors otrdien paziņoja, ka pie ASV robežas izvietotajiem 15 000 karavīru nav dotas pavēles apturēt imigrantus no robežas šķērsošanas.

ASV prezidents Donalds Tramps savukārt izdara spiedienu uz Meksiku, lai tā pastiprinātu savas robežas un uzņemtu vairāk migrantu savā teritorijā, novēršot viņu ierašanos ASV.

ASV amatpersonas maijā aizturēja uz valsts dienvidu robežas 144 000 migrantu – par 32% vairāk nekā aprīlī un par 278% vairāk nekā 2018.gada maijā.

Migrantu karavāna no Centrālamerikas ceļā uz ASV

Vairāk nekā 1000 cilvēku jau sasnieguši Meksikas pierobežas pilsētu Tihuanu.

gallery icon
88