foto: EPA/Scanpix
Īrijas sākumskolā arī zēniem būs ļauts tērpties svārkos un kleitās
Sākumskola.
Pasaulē
2019. gada 25. jūnijs, 13:19

Īrijas sākumskolā arī zēniem būs ļauts tērpties svārkos un kleitās

Jauns.lv

Sākumskola Īrijā paziņojusi, ka ieviesīs dzimumu neitrālas skolas formas, proti, jaunā politika ļaus jebkuram skolēnam mugurā vilkt to, ko bērns pats vēlas – zēniem tiks ļauts vilkt svārkus un kleitas, meitenēm – bikses, vēsta portāls “Baltic-Ireland”.

Iepriekš skolas kodekss paredzēja, ka skolniecēm jāvalkā zaļš sarafāns , bet puišiem obligāts bijis zaļš džemperis un pelēkas bikses. Skolas valdes priekšsēdētājs paskaidroja, ka pārmaiņas ir ieteikuši paši skolnieki un pauda cerību, ka tās ļaus viņiem labāk izprast savu dzimumu.

Ideja par formas tērpu politikas maiņu tika izklāstīta vecākiem elektroniskajā saziņas sistēmā un netika saņemta neviena negatīva atbilde, tāpēc skolas vadība nolēma, ka no nākamā semestra tiks ieviesta dzimumu neitrāla skolas formas politika.

Skolā jaunāko klašu skolēniem tiek piedāvātas dzimumu neitrālas tualetes un tiek plānots, ka tādas ar laiku tiks piedāvātas arī vecākiem skolēniem. 

Negatīvie zvani uz skolu bijuši galvenokārt anonīmi un daži vecāki sūdzējušies, ka viņi nav bijuši informēti par pārmaiņām, taču skolas vadība ir spējusi pierādīt, ka informācija bijusi pieejama visiem vecākiem.