foto: REUTERS/SCANPIX
“Cilvēki sagāzās kā domino kauliņi” - cīnoties par iekļūšanu lidostas autobusā uz “Ryanair” reisu, mirst britu pasažiere
Zemo cenu aviokompānija "Ryanair".
Pasaulē
2019. gada 31. maijs, 16:13

“Cilvēki sagāzās kā domino kauliņi” - cīnoties par iekļūšanu lidostas autobusā uz “Ryanair” reisu, mirst britu pasažiere

Jauns.lv

71 gadu vecā Paula Vaitlava bija rezervējusi biļeti zemo cenu aviokompānijas “Ryanair” reisā Polija – Lielbritānija, taču lidaparātā tā arī neiekāpa, tiekot pagrūsta pie lidostas kāpnēm.

20. marta reiss uz Mančestru tika organizēts laikā, taču pasažieri, drūzmējoties pie lidostas durvīm un gaidot autobusu, kas aizvedīs līdz pašai lidmašīnai, pakrita, izraisot “domino efektu”. 71 gadu vecā 7 mazbērnu vecmāmiņa Paula neveiksmīgi nokrita, atsitoties pret lidostas kāpnēm. Viņas galvas trauma izrādījās fatāla.

Sieviete nekavējoties tika nogādāta Krakovas slimnīcā, Polijā, kur viņai tika konstatēta smadzeņu asiņošana. Trīs nedēļas vēlāk Paula nomira, vēsta britu mediji. 

Sievietes vīrs Tonijs presei atklājis, ka viņiem bijusi prioritārā iekāpšanas biļete: “Tur bija milzīgs cilvēku pūlis, es atrados tikai dažus soļus aiz Paulas, kad pamanīju – sieva pakritusi guļ uz lidostas kāpnēm. Viņi sagzās viens otram virsū kā domino kauliņi” stāsta Tonijs. 

“Kāpņu apakšā gaidīja vesels pasažieru pūlis. Viņi sāka trakot, ieraugot tuvojamies to autobusu. Es nezinu, kurā mirklī Paula pakrita, vai viņu kāds pagrūda, vai viņa paklupa pirmā, bet šķiet, ka mēs to nekad tā arī nenoskaidrosim,” piebildis Tonijs.