foto: ekrānuzņēmums no video
Pirmo reizi savvaļā nofilmēta lielā panda - albīns
Pasaulē
2019. gada 27. maijs, 11:20

Pirmo reizi savvaļā nofilmēta lielā panda - albīns

Jauns.lv

Ķīnas mežos nofilmēta panda – albīns. Tā ir pirmā reize pasaules vēsturē, kad savvaļā iemūžināta albīnu panda, vēsta CNN.

Videomateriāls uzņemts Nacionālajā dabas rezervātā Ķīnas dienvidrietumu Sičuaņas provincē. Pekinas Universitātes pētnieki uzsver, ka nekad iepriekš brīvā daba albīnu panda vēl nav iemūžināta. Ķīnas medijos teikts, ka panda varētu būt vien vienu vai divus gadus veca. 

“Panda izskatījās spēcīga un soļi bija stabili – tas nozīmē, ka ģenētiskā mutācija nav īpaši ietekmējusi pandas dzīvi,” medijiem apstiprināja pētnieki. 

Dabas liegumā nolemts izvietot vairākas infrasarkano staru kameras, lai novērotu albīnu pandas attīstību un tās mijiedarbību ar citiem sugas brāļiem un māsām. 

Albīnisms ir ģenētisks defekts, kam raksturīgs pigmenta, jeb melanīna trūkums matos, acīs un ādā. Cilvēki un dzīvnieki ar šo mutāciju jau piedzimst. Indivīdus vai dzīvniekus, kuriem ir albīnisms, sauc par albīniem. 

Lielā panda ir lāču dzimtas zīdītājs, kas apdzīvo Ķīnas centrālo un rietumu daļu. Lielā panda ir Ķīnas nacionālais simbols.

Tēmas