foto: AP/Scanpix
Venecuēlas cietumā sadursmēs ar policiju gājuši bojā 23 ieslodzītie
Venecuēlas policijas automašīna ar kārtības sargiem iebrauc cietuma teritorijā.
Pasaulē
2019. gada 25. maijs, 12:06

Venecuēlas cietumā sadursmēs ar policiju gājuši bojā 23 ieslodzītie

Jauns.lv / LETA

Venecuēlas rietumos kādā cietumā piektdien notika sadursmes starp ieslodzītajiem un policiju, kurās gāja bojā vismaz 23 cietumnieki un tika ievainoti 14 policisti, paziņoja nevalstiskā organizācija, kas aizstāv ieslodzīto tiesības.

Sadusmes izcēlās, kad policijas specvienība FAES mēģināja izglābt dažus apmeklētājus, kurus ieslodzītie ceturtdien saņēma par ķīlniekiem policijas iecirkņa cietumā Akarigvas pilsētā.

"Šorīt [varas iestādes] nosūtīja FAES, un notika sadursme. Cietumniekiem bija ieroči, viņi šāva uz policistiem. Viņi arī uzspridzināja divas granātas," sacīja nevalstiskās organizācijas "Una Ventana a la Libertad" ("Logs uz brīvību") direktors Karloss Njeto.

Iekšējā policijas ziņojumā, kuru citēja šī nevalstiskā organizācija, teikts, ka vairāki policisti tika ievainoti ar šrapneli.

Ieslodzījuma vietu ministrija nekomentēja šo incidentu, bet paskaidroja, ka policijas iecirkņu cietumi nav pakļauti tās kontrolei.

Venecuēlā ir apmēram 500 policijas iecirkņu cietumu, kuros problēma ir vardarbība, lai gan ieslodzījumam tajos nevajadzētu būt ilgākam par 48 stundām, paziņoja "Una Ventana a la Libertad".

Šajos cietumos ir ieslodzīti 55 000 cilvēku, lai gan to kopējā ietilpība ir tikai 8000 ieslodzīto.

2018.gada martā ugunsgrēkā policijas cietumā valsts ziemeļu pilsētā Valensijā gāja bojā 68 ieslodzītie.