foto: ZUMAPRESS / Scanpix
Postošā vētra "Hanna" sasniegusi Lielbritāniju; īpaši skarbas prognozes Ziemeļīrijā
Velsas ziemeļos vēju ātrums sasniedzis 132 kilometrus stundā (36,6 metrus sekundē).
Pasaulē
2019. gada 27. aprīlis, 19:15

Postošā vētra "Hanna" sasniegusi Lielbritāniju; īpaši skarbas prognozes Ziemeļīrijā

Jauns.lv / LETA

Vētra "Hanna", kas naktī uz sestdienu brāzās pāri Īrijai, atstājot bez elektroapgādes tūkstošiem mājsaimniecību, sasniegusi Lielbritāniju, atnesot spēcīgu vēju un stipras lietusgāzes.

Velsā, kā arī Anglijas vidienē un dienvidos izsludināta dzeltenā vētras trauksme, un tiek prognozēts, ka gaidāmi lieli satiksmes un elektroenerģijas piegādes traucējumi.

Meteoroloģiskais dienests paziņojis, ka Ziemeļīrijā gaidāmi plūdi, taču Skotijā un Anglijas dienvidaustrumos laika apstākļi varētu būt labāki.

Postošā vētra "Hanna" sasniegusi Lielbritāniju

Vētra "Hanna", kas naktī uz sestdienu brāzās pāri Īrijai, atstājot bez elektroapgādes tūkstošiem mājsaimniecību, sasniegusi Lielbritāniju, atnesot spēcīgu vēju un ...

gallery icon
33

Elektroenerģijas sadales uzņēmums "Western Power Distribution", kas apkalpo dienvidrietumu Angliju, Dienvidvelsu un Anglijas vidieni, ziņo, ka elektropiegāde jau pārtraukta vairāk nekā 1700 īpašumiem, pamatā Velsā.

Kā vēsta Meteoroloģiskais dienests, Velsas ziemeļos vēju ātrums sasniedzis 132 kilometrus stundā (36,6 metrus sekundē).

Vissmagāk tiks skartas piekrastes zonas, taču arī iekšzemē vēja ātrums brāzmās var sasniegt 80 kilometrus stundā (22 metrus sekundē).

"Hanna" piektdien sasniedza Īrijas dienvidrietumus, un tās nodarītie postījumi elektropārvades tīkliem atstājuši bez elektrības aptuveni 32 000 mājsaimniecību un uzņēmumu.