Vārdi, kurus vērts atcerēties: nosaukti šī gada 100 pasaules ietekmīgākie cilvēki
foto: AFP/Scanpix, EPA/Scanpix, Reuters/Scanpix
Amerikāņu aktieris Rami Maleks, dziedātāja Lady Gaga un Romas katoļu baznīcas galva Pāvests Francisks.

Vārdi, kurus vērts atcerēties: nosaukti šī gada 100 pasaules ietekmīgākie cilvēki

Jauns.lv

Žurnāls "Time" publicējis šī gada ietekmīgāko cilvēku sarakstu. Kā ik gadu, cilvēkus nominācijai izraugās amerikāņu akadēmiķi, politiķi un žurnālisti.

Vārdi, kurus vērts atcerēties: nosaukti šī gada 10...

Gada ietekmīgāko cilvēku TOP tradīcija aizsākusies jau 1999.gadā. Lai gan lielākoties parādīšanās sarakstā tiek uztverta kā liels gods un nozīmīgs sasniegums, žurnāls "Time" atgādina, ka cilvēki tiek izvēlēti, vērtējot viņu ietekmi pasaulē, neatkarīgi no tā, kāda ir ietekmes būtība.

Paralēli ekspertu viedoklim savas domas tiešsaistes balsojumā var atklāt arī sabiedrība. Lasītāju aptaujas rezultāti tiek publicēti dienu pirms galējā topa atklāšanas.

Ietekmīgākie cilvēki tiek izvēlēti 5 grupās: celmlauži, mākslinieki, līderi, elki un giganti.

2019. gada pasaules ietekmīgākie cilvēki

Žurnāls "Times" publicējis šī gada ietekmīgāko cilvēku sarakstu. Kā ik gadu, cilvēkus nominācijai izraugās amerikāņu akadēmiķi, politiķi un žurnālisti. Gada ...

Vairākas sabiedrībā atpazīstamas personas par ietekmīgākajiem ir pasludinātas pat vairākus gadus. Piemēram, ASV bijušais prezidents Baraks Obama sarakstā gozējies pat 11 gadus, kamēr ASV politiķe Hilarija Klintone, sarunu šovu vadītāja Opra Vinfrija un Ķīnas Komunistiskās partijas ģenerālsekretārs Sji Dzjiņpins topu iekarojuši 10 reizes. 

8 reizes topā pabijis arī Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns, Vācijas kanclere Angela Merkele un pašreizējais pāvests Francisks.