foto: AFP/Scanpix
Igaunijā nākamnedēļ ieradīsies Francijas bruņoto spēku vienība
Tapas militārajā pilsētiņā ieradīsies 300 Francijas Ārzemnieku leģiona otrās mehanizētās brigādes karavīri.
Pasaulē
2019. gada 16. aprīlis, 16:19

Igaunijā nākamnedēļ ieradīsies Francijas bruņoto spēku vienība

Jauns.lv / LETA

Igaunijā nākamnedēļ ieradīsies Francijas bruņoto spēku vienība, kas dienēs Lielbritānijas vadītajā NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Tapas militārajā bāzē.

Kā ziņu aģentūru BNS informējusi Francijas vēstniecība Tallinā, nākamajā otrdienā Tapas militārajā pilsētiņā ieradīsies 300 Francijas Ārzemnieku leģiona otrās mehanizētās brigādes karavīri un virsnieki, kas paliks Igaunijā līdz augusta beigām.

"Mēs esam ļoti gandarīti par iespēju strādāt kopā ar sabiedrotajiem un uzlabot sadarbības iemaņas," paziņojumā uzsvēris jaunā Francijas kontingenta pārstāvis Marks Antuāns.

Franču karavīru bruņojumā būs četri tanki "Leclerc" un aptuveni divdesmit kājnieku kaujas mašīnas, kas Igaunijā tiks nogādātas pa dzelzceļu.

Iepriekšējais Francijas kontingents NATO starptautiskā bataljona sastāvā dienēja no 2017.gada marta līdz decembrim, bet Francijas Gaisa spēku vienība piedalījās NATO Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misijā un bija dislocēta Emari bāzē Igaunijā no 2018.gada aprīļa līdz septembrim.