foto: EPA/Scanpix
50 izmeklētāji mēģina noskaidrot, kāpēc aizdegās Parīzes Dievmātes katedrāle
Francijas varasiestādes ugunsgrēku Parīzes Dievmātes katedrālē izmeklē kā nejaušu aizdegšanos un citas versijas nav izvirzījušas.
Pasaulē
2019. gada 16. aprīlis, 15:21

50 izmeklētāji mēģina noskaidrot, kāpēc aizdegās Parīzes Dievmātes katedrāle

Jauns.lv / LETA

Francijas izmeklētāji otrdien izvaicājuši celtniekus, kas bija iesaistīti Parīzes Dievmātes katedrāles renovācijas darbos, mēģinot noskaidrot postošā ugunsgrēka avotu.

Pastāv aizdomas, ka ugunsgrēks izcēlies renovācijas darbu dēļ. Ugunsgrēks sācies vietā zem sastatnēm.

Izmeklētāji naktī izvaicājuši aculieciniekus un sākuši sarunas ar piecu dažādu celtniecības kompāniju darbiniekiem, kas strādāja katedrālē, pavēstīja prokurors Remī Eics.

Ugunsgrēks Parīzes Dievmātes katedrālē

Pirmdienas pēcpusdienā izcēlies ugunsgrēks slavenajā Parīzes Dievmātes katedrālē, liesmām apņemot tās jumtu un ugunsgrēka rezultātā sabrukusi katedrāles torņa smaile. Uguns ...

gallery icon
115

"Nekas nenorāda, ka tā bija tīša rīcība," reportieriem pavēstīja Eics, piebilstot, ka lietai piesaistīti 50 izmeklētāji.

Francijas varasiestādes ugunsgrēku Parīzes Dievmātes katedrālē izmeklē kā nejaušu aizdegšanos un citas versijās nav izvirzījušas.

Ugunsgrēka dzēšanā bija iesaistīti aptuveni 400 ugunsdzēsēji un pēdējos uguns perēkļus izdevās likvidēt otrdienas rītā 15 stundas pēc ugunsgrēka izcelšanās.