foto: Vida Press
Britu zēns, kurš piedzima bez smadzenēm, nu lasa, skaita un pat sērfo
Noa Valls un viņa vecāki.
Pasaulē
2019. gada 20. februāris, 21:12

Britu zēns, kurš piedzima bez smadzenēm, nu lasa, skaita un pat sērfo

Jauns.lv

Nu jau sešus gadus vecais Noa Valls no Lielbritānijas piedzima bez smadzenēm, Proti, jaundzimušā smadzeņu apmērs bija tikai 2 procenti, un viņa vecākiem piecas reizes tika uzstāts par aborta veikšanu.

Mazā Noa vecāki lēma atteikties no aborta, par spīti ārstu nemitīgajiem centieniem uz to pierunāt. Nu zēnam ir seši gadi, viņš lasa, skaita un smadzeņu apjoms sasniedzis jau 80 procentus. 

Atrodoties vēl mātes dzemdē, Noa bija attīstījušies vien divi procenti smadzeņu, taču jau trīs gadus pēc dzemdībām, smadzeņu skenēšana uzrādīja neticamus rezultātus – smadzeņu masa bija pieaugusi līdz 80 procentiem. “Daži ārsti patiešām uzskata, ka mūsu zēns piedzima bez smadzenēm, kamēr ir arī viedoklis, ka grūtniecības laikā mazulim izveidojusies muguras smadzeņu izvelvēšanās, jeb izspiešanās, saspiežot galvas smadzenes cieši kopā,” medijiem pauda Noa māte. 

Ārsti lēsa, ka puisēnam nav izredžu izdzīvot, nu Noa ar savu stāstu pārsteidzis pasauli. Puikas vecāki viņu veduši uz īpašu smadzeņu trenēšanas centru Austrālijā. Tur Noa iemācījies staigāt un pat sērfot. 

Ārstēšana, ko zēns saņēmis Austrālijā, tiek saukta par “neirofizioterapiju”, kas ietver gan fiziskus, gan kognitīvus treniņus. 

Mediķi teica, ka Noa būs smagi atpalicības traucējumi – viņš nespēšot runāt, dzirdēt, ēst un pat sēdēt, bet mazais zēns pierādījis pretējo – viņš ir gluži normāls sešus gadus vecs puika.