foto: REUTERS/SCANPIX
Venecuēlai humānajai palīdzībai apsolīti 100 miljoni dolāru
Venecuēlai humānajai palīdzībai apsolīti 100 miljoni dolāru.
Pasaulē
2019. gada 15. februāris, 09:01

Venecuēlai humānajai palīdzībai apsolīti 100 miljoni dolāru

Jauns.lv / LETA

25 valstis apsolījušas piešķirt 100 miljonus dolāru humānajai palīdzībai Venecuēlai, pēc Amerikas Valstu Organizācijas (OAS) konferences par palīdzību krīzes skartajai valstij paziņoja ASV prezidenta Donalda Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džons Boltons.

OAS migrācijas un Venecuēlas bēgļu jautājumu darba grupas koordinators Deivids Smolanskis pavēstīja, ka nauda tiks tieši nodota palīdzības savākšanas centriem, kas izveidoti Kolumbijā un Brazīlijā pie Venecuēlas robežas un Karību salā Kirasao.

Tūkstošiem venecuēliešu dodas uz Kolumbiju pēc pārtikas

130 000 venecuēliešu pagājušajās brīvdienās devušies pāri robežai uz Kolumbiju, lai iepirktu savā valstī par deficītu kļuvušās pārtikas preces un ...

gallery icon
23

Vašingtonā notikušajā konferencē Nacionālās sapulces spīkera Huana Gvaido pārstāvis ASV Karloss Vekio paziņoja, ka prioritāte ir nogādāt palīdzību Venecuēlā līdz 23.februārim, kad apritēs mēnesis, kopš Gvaido pasludināja sevi par pagaidu prezidentu.

35 gadus vecais Gvaido mēģina panākt pārtikas un medikamentu ievešanu, bet šie sūtījumi ir iestrēguši noliktavās Kolumbijā, jo prezidentam Nikolasam Maduro lojālā Venecuēlas armija ir bloķējusi to ievešanu valstī.

foto: AFP/Scanpix
35 gadus vecais Gvaido mēģina panākt pārtikas un medikamentu ievešanu.

Gvaido par prezidenta pienākumu izpildītāju jau ir atzinušas apmēram 50 valstis, ieskaitot ASV.

Tikmēr Maduro turpina atbalstīt Krievija un Ķīna, kā arī dažas Āfrikas valstis.