foto: unsplash.com
14 gadus komā nogulējusi sieviete ASV dzemdē bērnu: darbu atbildīgajā iestādē atstājuši divi ārsti
Ilustratīvs foto.
Pasaulē
2019. gada 22. janvāris, 14:57

14 gadus komā nogulējusi sieviete ASV dzemdē bērnu: darbu atbildīgajā iestādē atstājuši divi ārsti

Jauns.lv

No darba medicīnas iestādē "Hacienda HealthCare" ASV Arizonas štatā aizgājuši divi ārsti, kuri rūpējās par 14 gadus komā nogulējušu sievieti, kas laidusi pasaulē bērnu, ziņo "CBS News".

Ārvalstu mediji ziņo, ka viens no ārstniecības iestādes mediķiem pēc notikušā uzrakstījis atlūgumu, bet vēl kāds ārsts no darba atlaists.

29 gadus vecā sieviete, kura medicīnas iestādē komā guļ jau 14 gadus, dzemdēja bērnu pagājušā gada 29.decembrī. Notikuma brīdī sieviete joprojām atradās veģetatīvā stāvoklī.

"Mēs vēlreiz atvainojamies un sūtam dziļāku līdzjūtību mūsu klientei un viņas ģimenei," ārstniecības iestāde "Hacienda HealthCare" vēsta savā paziņojumā. ""Hacienda" cenšas darīt visu iespējamo, lai atjaunotu iestādes uzticamību pacientu, viņu ģimenes, sabiedrības un partneru acīs."
  
Medicīnas iestāde jau iepriekš ziņoja, ka sadarbosies ar Fīnikas policiju un citām izmeklējošajām iestādēm, kā arī liks visiem vīriešu dzimuma darbiniekiem nodot savus DNS paraugus.

Neviens no darbiniekiem, kā arī sievietes ģimenes locekļi nezināja par sievietes grūtniecību līdz brīdim, kad dzemdības sākās.

"Ģimene ir acīmredzami sašutusi, traumatizēta un šokā par viņu meitas seksuālu izmantošanu un "Haciena HealthCare" medicīnas iestādes nolaidību," pēc notikušā medijiem vēstīja ģimenes advokāts. "Ģimene vēlētos, lai paziņoju, ka zēns ir piedzimis mīlošā ģimenē un tiks pienācīgi aprūpēts."

Tēmas