foto: Ekrānšāviņš no video.
VIDEO: autobusa vadītāja Milvokī uz ielas klīstam atrod baskājainu viengadnieci
2019. gada 11. janvāris, 11:56

VIDEO: autobusa vadītāja Milvokī uz ielas klīstam atrod baskājainu viengadnieci

Jauns.lv / LETA

Pildot dienesta pienākumus, serbu izcelsmes autobusa vadītāja Irena Iviča uz ielas Milvokī, Viskonsīnā pamanīja ko prātam neaptveramu - aukstā decembra rītā pa ielu viena pati klīda maza, baskājaina meitenīte, ziņo ārvalstu mediji.

Vadītāja ātri vien steidzās bērnam palīgā, apturot autobusu. Ārā tajā brīdī valdīja -3 grādu liels aukstums, un bērniņš bija vien mājas drēbītēs un plikām kājām.

Notikumi risinājās īsi pirms Ziemassvētkiem, 22.decembra rītā, ap pulksten 8. Video redzams, ka sieviete ne pa jokam satraukusies, un tam ir pamats. "Ak, Dievs! Ak, Dievs! Es trīcu," ieceļot izglābto meitenīti siltumā, atkārto Irena. Arī autobusa pasažieri ātri vien saprata traģisko situāciju un palīdzēja meitenīti sasildīt, kāda pasažiere bērnu apsedza ar savu jaku.

Kad ieradās izsauktā policija un ugunsdzēsēji, mazulīte bija aizmigusi vadītājas rokās. Par laimi, bērnam nekas nekaita, viņa bija tikai pārsalusi. Atklājās, ka bērnam ir vien 19 mēneši.

Kā atklāj policija, meitenītes mātei bijušas kādas garīgās veselības problēmas un bērns nogādāts pie tēva. "Es biju aizgājis uz tualeti un tai brīdī viņa bērnu vienkārši paņēma un aizgāja," atklāj bērna tēvs. Viņš uzskata, ka sieva iegājusi netālu esošajā baznīcā, bet meitenīte aizbēgusi. Pārim ir četri bērni un ģimene dzīvo netālu no vietas, kur autobusa vadītāja noklīdušo bērnu pamanīja.

"Es biju tik satraukta, kad pamanīju, ka bērns viens pats staigā gar ceļa malu. Es pie sevis domāju, "tikai lūdzu neuzskrien uz ceļa, netuvojies ceļam", man pašai ir bērni un es tos mīlu, kādreiz strādāju par skolotāju. Man bija liels prieks palīdzēt," atklāj varonīgā autobusa vadītāja, kura tikusi godalgota par savu cēlsirdīgo rīcību, "Esmu pateicīga, ka biju īstajā vietā, īstajā laikā."

Pēdējos gados policija Milvokī saņēmusi jau deviņus izsaukumus par uz ielas klīstošiem bērniem.