Cīņā pret terorismu roku rokā, Sīrijas amatnieki rotā suvenīrus ar Putina ģīmetni. FOTO
Porcelāna trauki, krūzes, piekariņi un pat aproces. Sīrijas galvaspilsētas Damaskas amatnieku veikaliņos, līdzās prezidentam Bašaram al Asadam atrodamas arī Vladimira Putina ģīmetnes.
Pasaulē
2016. gada 13. februāris, 11:38

Cīņā pret terorismu roku rokā, Sīrijas amatnieki rotā suvenīrus ar Putina ģīmetni. FOTO

Jauns.lv

Sīrijas galvaspilsētas Damaskas amatnieku veikaliņos, līdzās prezidentam Bašaram al Asadam atrodamas arī Vladimira Putina ģīmetnes.

Kādā no Sīrijas galvaspilsētas Damaskas amatniecības veikaliņiem atrodami atsplēgu piekariņi, aproces, krūzītes un porcelāna trauki ar Bašara al Asada attēlu, viņa Krievijas kolēģa Vladimira Putina un Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hezbollah" līdera Hasana Nasralla ģīmetnēm.

Kā zināms, Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņu karš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā "Islāma valsts" un ar "Al Qaeda" saistītā "Al Nusra". Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 240 000 cilvēku.

Sīrija ir viena no Krievijas tuvākajām sabiedrotajām Tuvajos Austrumos. Zināms, ka ASV nosodījusi Sīrijas tirāna Bašara al Asada atbalstītājus, bet Obama uzsvēris, ka ir gatavs sadarboties ar ikvienu valsti, tostarp arī ar Krieviju un Irānu, lai atrisinātu konfliktu Sīrijā.

Maskava cenšas ieņemt starpnieka lomu attiecībā uz Sīrijas pilsoņkaru un starptautiskajiem centieniem cīnīties pret teroristu grupējumu "Islāma valsts", kas kontrolē prāvas teritorijas Sīrijā un Irākā.

Pēc Vladmira Putina lūguma, Krievijas parlaments vienbalsīgi atļāva viņam Sīrijā izmantot armiju.

Krievija veikusi gaisa triecienus, kas pārsvarā vērsti pret Bašara al Asada opozīciju, nevis pret teroristisko grupējumu "Islāma valsts". Kā ziņo pats Putins, tad Asada režīms ir vienīgais spēks, kas "patiesi cīnās pret "Islāma valsti".

Asads un režīma amatpersonas par teroristiem parasti dēvē opozīcijas kaujiniekus.

Hezbollah ir šiītu islāmistu politiska un paramilitāra organizācija, kas darbojas Libānā. Militārā ziņā organizācijai ir apmēram 1 000 aktīvo karavīru un 6 000 — 10 000 organizācijas brīvprātīgo rezerve. Hezbollah līderi vairākkārt ir atbalstījuši Izraēlas iznīcināšanu. ASV, Ēģipte, Izraēla, Austrālija un Kanāda ir atzinušas šo organizāciju par teroristisku


Kasjauns.lv/Foto: AFP/LETA