foto: Ekrānuzņēmums
Haoss un -20 grādu sals: 280 "Air France" pasažieri trīs dienas iestrēguši Sibīrijā
"Air France" lidmašīna Irkutskas lidostā.
Pasaulē
2018. gada 15. novembris, 16:22

Haoss un -20 grādu sals: 280 "Air France" pasažieri trīs dienas iestrēguši Sibīrijā

Jauns.lv

Kad lidsabiedrības "Air France" reisa "AF116" lidaparāts sestdienas nakti pacēlās gaisā, bija paredzēts, ka svētdienas vakarā pēc 11 stundu ilga lidojuma tas nolaidīsies Šanhajā, tomēr tā nenotika. Tā vietā vairāk nekā 250 pasažieri trīs dienas pavadīja kāda pilsētā Sibīrijā, kur temperatūra naktī sasniedza līdz pat -20 grādiem pēc Celsija, vēsta CNN.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lidaparāts "Beoing 777-300ER" svētdien tika novirzīts uz Sibīrijas pilsētu Irkutsku tehnisku problēmu dēļ, oficiālā paziņojumā pēc notikušā vēsta "Air France".

Lidmašīna ar 280 pasažieriem veiksmīgi nolaidās Irkutskā pēc tam, kad tika ziņots par dūmiem tās salonā. Neviens no cilvēkiem nebija ievainots, ziņoja Krievijas ziņu aģentūra "Sputnik".

foto: Ekrānuzņēmums
"Air France" lidmašīna Irkutskas lidostā.

Ņemot vērā to, ka lidmašīnas remontu nebija iespējams veikt pietiekami ātri, lidsabiedrība uz Sibīrijas pilsētu Irkutsku no Parīzes nosūtīja vēlvienu "Boeing 777-300EUR" lidmašīnu, lai visus pasažierus beidzot nogādātu galameŗķī. Tomēr arī šai lidmašīnai, ierodoties Irkutskā, tika konstatētas tehniskas problēmas, kā rezultātā "Air France"uz Sibīriju nosūtīja vēl trešo lidaparātu.

Kāds reisa "AF116" pasažieris no Ķīnas sociālajos tīklos vēlāk sūdzējies par piedzīvoto haosu - pasažieri ilgi gaidījuši savu bagāžu un pases, ko aizturējušas vietējās amatpersonas, kā arī iespēju tikt nogādātiem viesnīcās.

Ar trešo un pēdējo lidaparātu 280 pasažieriem tomēr izdevās nonākt galamērķi trešdienas rītā - trīs dienas vēlāk nekā sākotnēji paredzēts. 

Lidsabiedrība pēc notikušā publiski atvainojusies visiem pasažieriem par sagādātajām neērtībām, norādot, ka drošība ir kompānijas prioritāte.