foto: EPA/Scanpix
Norvēģijas kroņprincesei atklāta reta plaušu slimība
Norvēģijas kroņprincese Mete Mārita.
Pasaulē
2018. gada 25. oktobris, 21:50

Norvēģijas kroņprincesei atklāta reta plaušu slimība

Jauns.lv

44 gadus vecajai Norvēģijas kroņprincesei Metei Māritai diagnosticēta reta, hroniska plaušu slimība, apstiprinājusi karaliskā ģimene. 

Kā vēsta BBC, kroņprincesei atklāta neparasta fibrozes forma, kā rezultātā plaušās veidojas bojājumi un ir apgrūtināta elpošana. 

Pati Mete Mārita apliecinājusi, ka viņai nākotnē varētu būt jāierobežo karalisko pienākumu veikšana. “Daudzus gadus man regulāri bijušas problēmas ar veselību, bet tagad mēs beidzot zinām, kas bijis pie vainas,” atzina princese. Viņa piebilda, ka diagnoze ierobežos turpmāko dzīvi, bet priecājas, ka tā atklāta salīdzinoši ātri. 

Oficiālā vizītē Rīgā ieradies Norvēģijas kroņprincis Hokons un kroņpricese Mete Mārita

Oficiālā vizītē Rīgā ieradies Norvēģijas kroņprincis Hokons un kroņpricese Mete Mārita

gallery icon
57

Norvēģijas kroņprincis Hokons (44) un kroņprincese Mete Mārita (44) šogad viesojušies arī Latvijā. Hokons un Mete Mārita, kas nav nākusi no dižciltīgas ģimenes, apprecējās 2001. gada augustā. Norvēģijas kroņpārim ir divi kopīgi bērni – princese Ingrida un princis Sverre. 

Norvēģijas kroņprinča Hokona ģimene atzīmē Nacionālo dienu

Norvēģijas kroņprinča Hokona ģimene atzīmē Nacionālo dienu.

gallery icon
32

Liela daļa norvēģu Hokona sievas izvēli kritizēja – Mete Mārita bija vientuļā māte, atvases tētis saistībā ar narkotikām nonācis pat aiz restēm, un arī pašas kādreizējā iesaistīšanās Oslo underground dzīvē lika konservatīvākajiem norvēģiem nepatikā raukt pieres.

Un atklātā preses konferencē pirms kāzām topošā kroņprincese arī atklāja – viņas jaunība, visticamāk, ir bijusi krietni trakulīgāka nekā citiem vienaudžiem.

Norvēģijas kroņprinča Hokona un kroņprinceses Metes Māritas dzīves ainiņas

Norvēģijas kroņprinča Hokona un kroņprinceses Metes Māritas dzīves ainiņas.

gallery icon
23