foto: ekrānuzņēmums no video
Bezprecedenta cinisms: Krievijas televīzijā "interviju" sniedz Krimas slaktiņā nogalināta meitene
Krievijas televīzija "Rossija" parādījusi savu kārtējo "meistarklasi", pēc nāves nointervējot Kerčas slaktiņā bojāgājušo Alinu Kerovu.
Pasaulē
2018. gada 24. oktobris, 05:41

Bezprecedenta cinisms: Krievijas televīzijā "interviju" sniedz Krimas slaktiņā nogalināta meitene

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Drīz vien pēc šausmīgā slaktiņa Kerčas politehniskajā koledžā, kur Vladislavs Rosļakovs nogalināja 21 arodskolas audzēkni un darbiniekus, bet vairākus desmitus ievainoja, Krievijas varas kontrolētajā televīzijā „Rossija” telefoninterviju sniedza bojāgājusī 16 gadus vecā Alina Kerova.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

To, kā bojāgājusī meitene pēkšņi „atdzīvojusies” un televīzijā pilnīgi kā no priekšā uzrakstīta papīra nolasījusi „aculiecinieces stāstu” par notikušo traģēdiju, Krievijas valsts televīzijas pārstāvji ļoti ilgu laiku atsacījās komentēt.

Par šausmīgo pārpratumu vēstīja gan Maskavas neatkarīgā televīzija „Doždj”, gan Ukrainas plašsaziņas līdzekļi. Savukārt kāda Alinas kursabiedrene atklāja, ka televīzijā dzirdamā balss nekādā gadījumā nevarētu būt viņas bojāgājušās skolasbiedrenes balss.

„Rossija 1” parunājās ar Kerčas koledžas 2. kursa studenti Alinu Kerovu, bet vēlāk izrādījās, ka viņa bija gājusi bojā, vēsta „Doždj”. Meiteni, kuru „Rossija” raidījuma "60 minūtes" vadītāja Olga Skabejeva pieteica kā Alinu Kerovu, tiešajā ēterā sniedza interviju pa telefonu un stāstīja, kas notika traģiskajā dienā.

Nevarētu būt, ka tā bija neapzināta televīzijas raidījuma vadītāju kļūda, jo Skabejeva intervējamo vairākas reizes uzrunā par Alinu, uzsvēra daudzie televīzijas skatītāji un kritiķi.

Kerčas traģēdijas upuru bēres

gallery icon
64

Kad „Doždj sazinājās ar Skabejevu un uzdeva konkrētus jautājumus, kā viņai izdevies parunāt ar bojāgājušo jaunieti no viņpasaules, Skabejeva ieturēja lielu pauzi un konkrēti uz jautājumiem neatbildēja, vien nosakot, ka turpmāk jāsazinās ar telekompānijas preses sekretāru. Pēc notikuma telekanāls ilgu laiku nepauda ne savu skaidrojumu par situāciju, ne arī atvainojās Alinas radiniekiem un draugiem.

Tikai sešas dienas pēc notikušā Skabejeva savā "Instagram" kontā ierakstīja, ka viltus meiteni-aculiecinieci atradis kāds telekanāla brīvprātīgais, kurš redaktoriem iedevis it kā Alinas telefonu.

Vēlāk meitene viltvārde esot atzinusi, ka bijusi šoka stāvoklī un tāpēc savu īsto vārdu neesot vēlējusies nosaukt. "Rossija" redaktori viltvārdi, nepārbaudot viņas identitāti, arī "palaida" tiešajā ēterā, ko noskatījās miljoniem cilvēku un viņos radīja milzu sašutuma vētru.

"Meitene pati atbildēja uz televīzijas redaktora zvanu un mēs to kā aculiecienes stāstu "palaidām" ēterā. Zvanītāja redaktoriem stādījās priekšā kā Alina Kerova, kad mēs vēl neko nezinājām par patieso Alinas traģisko likteni," taisnojas Skabejeva. Viņa arī piebilda, ka nav noskaidrojusi, kādēļ viltus zvanītāja uzdevās par svešu personu. Tikai sešas dienas pēc notikušā "Rossija" kanāls sadūšojās atvainoties Alinas piederīgajiem.

Terorakts Krimas pussalas Kerčas pilsētas politehniskajā koledžā

Trešdien Krievijas anektētās Krimas pussalas Kerčas pilsētā noticis bumbas sprādziens politehniskajā koledžā, kā rezultātā gājuši bojā 13 cilvēki. Krievijas Izmeklēšanas ...

gallery icon
27

Pēc šīs „intervijas” Alinas mātei nācās atkārtoti doties uz morgu atpazīt meitas līķi, jo visus bija samulsinājusi dīvainā „Rossija” intervija.

Jauns.lv jau rakstīja, ka trešdien, 17. oktobrī, Krievijas okupētās Ukrains Krimas Kerčas arodskolā slaktiņu sarīkoja tās 4. kursa audzēknis, 18 gadus vecais Vladislavs Rosļakovs. Viņš mācību dienas vidū iegāja skolas telpās un apšāva 21 koledžas audzēkņus un darbiniekus, vairākus desmitus ievainoja un pats beigās uzspridzinājās.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tiek izvirzītas vairākas versijas, kādēļ Rosļakovs tā rīkojies, bet pagaidām īstas skaidrības par viņa motīviem nav. Iespējams, viņš varētu būt kļuvis agresīvs vecāku aizraušanās dēļ ar reliģisku sektu mācībām, kas puisim ierobežoja personīgo brīvību vai arī viņš kļuvis psiholoģiski nekontrolējams skolasbiedru ņirgāšanās un vientulības dēļ.

Publikācija ir sagatavota ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par saturu atbild izdevniecība SIA Izdevniecība Rīgas Viļņi.