foto: AFP/Scanpix
Horvātijas ekspremjeram piespriesti divarpus gadi cietumā par iedzīvošanos uz kara rēķina
Pasaulē
2018. gada 22. oktobris, 20:35

Horvātijas ekspremjeram piespriesti divarpus gadi cietumā par iedzīvošanos uz kara rēķina

Jauns.lv / LETA

Bijušajam Horvātijas premjerministram Ivo Sanaderam tiesa pirmdien, no jauna iztiesājot korupcijas lietu, piespriedusi divarpus gadu cietumsodu par iedzīvošanos uz kara rēķina un likusi atmaksāt aptuveni pusmiljonu eiro, atlīdzinot naudas summu, ko viņš saņēmis kukuļos darījumā ar Austrijas banku "Hypo Bank" pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados.

Zagrebas apgabaltiesa norādīja, ka Sanaders, kurš tolaik bija ārlietu ministra vietnieks, kara laikā no 1992.gada līdz 1995.gadam rīkojies sava personiskā labuma motivēts, nevis domājot par valsti.

Sanaders premjerministra amatu ieņēma no 2003.gada līdz 2009.gadam. Viņš ir augstākā ranga amatpersona, kas Horvātijā notiesāta par korupciju.

Zagrebas apgabaltiesas piespriestais cietumsods ir mazāks par sākotnējo, taču Sanaders paziņojis, ka arī šoreiz apstrīdēs tiesas spriedumu.

Sākotnēji Sanaderam tika piespriests trīs gadu cietumsods.

"Mēs uzskatām, ka spriedums ir pilnīgi nepamatots," paziņoja ekspremjera advokāts.

Horvātijas valsts televīzija ziņo, ka tiesa pirmdien attaisnojusi Sanaderu citā korupcijas lietā. Prokuratūra kopš 2010.gada ierosinājusi pavisam piecas korupcijas lietas pret Sanaderu.