foto: EPA/LETA
Ukraina cer uz progresu ANO miera uzturētāju izvietošanā Donbasā, paziņo Porošenko
"Mēs nopietni ceram uz tālāku progresu šī svarīgā jautājuma risināšanā," norādīja Porošenko.
Pasaulē
2018. gada 27. septembris, 08:56

Ukraina cer uz progresu ANO miera uzturētāju izvietošanā Donbasā, paziņo Porošenko

LETA

Ukraina cer uz progresu ANO miera uzturētāju izvietošanā Donbasā, kas atnesīs mieru Ukrainas teritorijā, ANO Ģenerālajā asamblejā paziņojis Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš Ģenerālās asamblejas debatēs uzsvēra, ka miera uzturēšanas misija nedrīkst pieļaut Krievijas kā agresora pozīciju nostiprināšanos Donbasā.

"Pat pēc tam, kad ANO neizdevās novērst agresiju pret Ukrainu, mēs vēl ceram uz organizācijas palīdzību konflikta noregulēšanā, izvietojot starptautisku miera uzturēšanas misiju Donbasa pagaidu okupētajā teritorijā," pavēstīja Porošenko. "Misiju ar spēcīgu mandātu un plašu atbildības loku, kas veicinās miera atgriešanos uz Ukrainas zemes. Nevis to, kas palīdzēs iesaldēt konfliktu vai nostiprināt agresora un tā līdzskrējēju atrašanos Donbasā."

foto: EPA/LETA
"Mēs nopietni ceram uz tālāku progresu šī svarīgā jautājuma risināšanā," norādīja Porošenko.

"Mēs nopietni ceram uz tālāku progresu šī svarīgā jautājuma risināšanā," norādīja Porošenko. "Galu galā (..) tieši ar Drošības padomes saskaņotu miera uzturēšanas misiju ANO var glābt daudzu cilvēku dzīvības un novērst tālākas viņu ciešanas."

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.