Pasaulē
2018. gada 10. augusts, 20:31

Stiprais karstums Vācijā noslēdzas ar baisu vētru; traumas guvuši vairāki cilvēki

LETA

Vācijas ziemeļos karstuma vilni ceturtdien un piektdien pārtraukusi vētra, kurā traumas guvuši vairāki cilvēki, un tika traucēta satiksme.

Cilvēkus ievainojuši krītoši koki, vēja ātrumam Hannoveres apkaimē sasniedzot 140 kilometrus stundā (38,8 metrus sekundē), ziņoja Vācijas meteoroloģijas dienests DWD.

Ceturtdienas vakarā un piektdienas rītā vētra stipri ierobežoja satiksmi, kā dēļ daudziem cilvēkiem nācās pavadīt nakti dzelzceļa stacijās. Šāda situācija izveidojās Hannoverē, Dortmunē un Braunšveigā.

Ceturtdien uz aptuveni pusstundu tika apturēti ienākošie un izejošie avioreisi Frankfurtes lidostā, kas ir Vācijas lielākā lidosta.

Tikmēr Bavārijā aptuveni 200 ugunsdzēsēji piektdien turpināja cīņu ar savvaļas ugunsgrēku, kas plosās mežu rajonā netālu no Rozenheimas.

Ugunsgrēka dēļ Rozenheimas varasiestādes ceturtdien izsludināja ārkārtas stāvokli.

Pilsētas domes pārstāve piektdien sacīja, ka lietus ir palīdzējis ugunsdzēsējiem cīņā ar liesmām, kuru dzēšanā tiek izmantoti deviņi helikopteri.

Arī Mēklenburgā-Priekšpomerānijā ugunsdzēsējiem bijušas darba pilnas rokas. Tur ugunsgrēka dēļ nācās evakuēt aptuveni 100 cilvēkus no diviem ciematiem, bet lietus piektdien palīdzējis liesmas savaldīt.

Lai gan karstuma vilnis Vācijā šonedēļ sasniedza kulmināciju un turpmāk gaisa temperatūra, domājams, vairs nepārsniegs 30 grādus pēc Celsija, sausums nav mazinājies.

Tēmas