Pasaulē
2018. gada 18. jūlijs, 17:25

Biedīgs VIDEO: krītošas lidmašīnas pasažieris nofilmējis avārijas brīdi

Jauns.lv

Kāds no lidmašīnas pasažieriem, kas avarēja Dienvidāfrikas Republikā, ar telefonu paguvis iemūžināt katastrofu, vēsta news.com.au.

Nofilmētā video pirmajos kadros var redzēt kā deg lidmašīnas kreisā spārna dzinējs. Tajā pat laikā redzams, ka lidmašīna sāk strauji zaudēt augstumu. Vēlāk ekrāns kļūst melns, bet pēc tam redzami kadri ar jau nokritušas lidmašīnas piedūmotu salonu.

foto: Ekrānuzņēmums
Aculiecinieks iemūžinājis lidmašīnas degošo dzinēju.

Austrālijas lidsabierības "Qantas" Convair CV-340 lidmašīnā atradās piloti Duglas Heivuds un Ross Kellijs, kā arī 19 pasažieri, no kuriem 3 bija holandieši, bet 14 Dienvidāfrikas pilsoņi. Lidmašīna pacēlās no Venderbūmas lidostas, lai cilvēki uz klāja varētu aplūkot skaisto dabu.

Aculiecinieku materiālos redzami dūmi, kas nāca no lidmašīnas sāniem pēc tam, kad tā pacēlās no skrejceļa. Lidmašīna piedzīvoja dzinēja problēmas īsi pēc pacelšanās. Tā ietriecās piena rūpnīcā dažus kilometrus no lidostas, ievainojot trīs darbiniekus.

Viens no traģēdijas upuriem bija dienvidafrikāņu inženieris Kriss Barnards. Vīrietis tika raksturots kā pieredzējis inženieris un pilots, kurš ar šo tipa lidmašīnu strādājis jau 17 gadus. Viņš gāja bojā avārijas vietā. Otrs upuris, mira vēlāk slimnīcā.

10. jūlijā netālu no Dienvidāfrikas pilsētas Pretorijas avarēja čārterreisa lidmašīna. Katastrofā cieta 20 cilvēki, no kuriem divi gāja bojā.