foto: REUTERS
"Man ir labas attiecības ar Merkeli" - Tramps beidzot komentē zīmīgo foto, kurā viņš redzams "atsēdināts"
Šis foto jau vairākas dienas nebeidz sajūsmināt internetu.
2018. gada 12. jūnijs, 18:09

"Man ir labas attiecības ar Merkeli" - Tramps beidzot komentē zīmīgo foto, kurā viņš redzams "atsēdināts"

Jauns.lv / LETA

Internetā plaši aplūkojamā fotogrāfija, kas liecina par saspringtajām attiecībām starp ASV prezidentu un pārējiem G7 līderiem, neatspoguļo patieso atmosfēru, kas valdīja pasaules lielvaru sanāksmē, otrdien paziņojis Savienoto Valstu līderis Donalds Tramps.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Es zinu, tas izskatījās nedraudzīgi," preses konferencē Singapūrā pēc tikšanās ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu sacīja Tramps.

ASV prezidents sacīja, ka viņi brīdī, kad uzņemta fotogrāfija, apsprieduši ar samitu nesaistītas lietas. Fotogrāfijā redzami G7 līderi, tostarp Vācijas kanclere Angela Merkele, Francijas prezidents Emanuelas Makrons un Japānas premjerministrs Sindzo Abe stāvam ielokā ap Trampu, kurš sēž iepretim, sakrustojis rokas. Fotogrāfijā redzams, ka Merkele ir pārliekusies pār galdu un sarunājas ar Trampu.

Tramps skaidroja, ka fotogrāfija uzņemta, kamēr viņi gaidījuši, kad tiks sagatavoti dokumenti. Fotogrāfija izplatījās internetā svētdien, kad Merkele to publicēja sociālajā tīklā "Instagram".

Tramps uzsvēra, ka fotogrāfijā viņa attiecības ar Merkeli atspoguļotas neakurāti. "Man ir labas attiecības ar Merkeli," sacīja Tramps.

Fotogrāfija tika plaši interpretēta kā simbols dziļajai sašķeltībai starp G7 līderiem samitā Kanādā, pēc kura noslēguma Tramps negaidīti atsaucis ASV atbalstu samita noslēguma komunikē. Tas ir pirmais šāds gadījums "lielā septītnieka" vēsturē.