foto: REUTERS
Skarba melnā joka dēļ Tramps atlaidis savu palīdzi
Kelija Sadlere.
2018. gada 6. jūnijs, 08:19

Skarba melnā joka dēļ Tramps atlaidis savu palīdzi

Jauns.lv / LETA

ASV prezidents Donalds Tramps no amata atbrīvojis palīdzi, kas kādā Baltā nama sanāksmē izteikusies, ka ar vēzi sirgstošā senatora Džona Makeina iebildumiem pret Trampa izraudzīto kandidāti Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktora amatam nav nozīmes, jo "viņš jau tāpat mirst", otrdien pavēstīja Baltais nams.

Saistībā ar maijā izskanējušajiem izteikumiem, kas tika piedēvēti Kelijai Sadlerei, pret Balto namu bija vērsts abu lielo partiju sašutums. "Kelija Sadlere vairs nestrādā prezidenta izpildbirojā," paziņojumā apliecināja Baltā nama preses sekretāres vietnieks Radžs Šahs.

81 gadu vecais Makeins bija paudis iebildumus pret tagad jau CIP direktora amatā apstiprinātās Džīnas Haspelas kandidatūru, ņemot vērā viņas lomu saistībā ar Džordža Buša administrācijas laikos praktizētajām pastiprinātās pratināšanas metodēm. Arizonas senators Vjetnamas kara laikā pats bija nonācis gūstā un tika spīdzināts.

Telekanāls CNN, atsaucoties uz kādu Baltā nama amatpersonu, iepriekš vēstīja, ka Sadlere šādi izteikusies kādā darbinieku sapulcē. Teiktais bijis domāts kā joks, tomēr nevienu nav uzjautrinājis. Pret Makeinu tajā pat laikā tika vērsts vēl viens skaļš uzbrukums, kas Vašingtonā daudzos radīja nepatiku. Atvaļinātais ASV Gaisa spēku ģenerālleitnants Tomass Makinernijs publiski atzina, ka spīdzināšana darbojas, jo Makeins, būdams gūsteknis Vjetnamas kara laikā, saviem pratinātājiem izpaudis svarīgu informāciju.