foto: AFP
Solsberi ārsti nav ticējuši, ka Skripaļi izdzīvos
Jūlija Skripaļa sniedz pirmo interviju pēc saindēšanas.
Pasaulē
2018. gada 29. maijs, 08:06

Solsberi ārsti nav ticējuši, ka Skripaļi izdzīvos

LETA

Mediķi, kas ārstēja 4.martā Anglijā Solsberi pilsētā ar nervus paralizējošo vielu "Novičok" saindēto bijušo Krievijas dubultaģentu Sergeju Skripaļu un viņa meitu Jūliju, nav ticējuši, ka viņi izdzīvos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kad Skripaļi nogādāti negadījumu un neatliekamās palīdzības nodaļā, prognozes nebija labas, raidorganizācijai BBC sacīja Solsberi Apgabala slimnīcas ārsti.

foto: AFP
Jūlija Skripaļa sniedz pirmo interviju pēc saindēšanas.

"Kad mēs pirmo reizi atskārtām, ka tā bijusi nervu inde, mēs neticējām, ka viņi izdzīvos. Mēs būtu izmēģinājuši visas mūsu ārstniecības metodes. Mēs nodrošinātu labāko klīnisko aprūpi, bet visas pazīmes bija tādas, ka viņi neizdzīvos," sacīja intensīvās aprūpes konsultants Stīvens Džūkss.

Jūlijas Skripaļas pirmā intervija pēc saindēšanas

Uzbrukumu ar nervus paralizējošu vielu Lielbritānijā pārcietusī bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa meita Jūlija ziņu aģentūrai "Reuters" apliecināja, ka tālākā ...

gallery icon
25

Mediķu komanda vispirms uzskatījusi, ka pacienti cietuši no opioīdu pārdozēšanas, bet diagnoze ātri nomainīta uz saindēšanos ar nervu indi, viņš piebilda.

Viņiem doti spēcīgi sedatīvi un zāles, kas ķermenī sekmē galveno aizsargājošo enzīmu izstrādi.

Speciālisti no netālā Portdaunas militārā pētniecības centra piedāvājuši veikt testus un devuši padomus par labākajām pētniecības metodēm.

Dubultaģenta Skripaļa un viņa meitas saindēšana Lielbritānijā, kas izraisīja starptautisku skandālu

Dubultaģenta Skripaļa un viņa meitas saindēšana Lielbritānijā, kas izraisīja starptautisku skandālu

gallery icon
88

Atgūties Skripaļiem un policistam Nikam Beilijam, kuram kļuvis slikti pēc Skripaļu mājas apmeklēšanas, palīdzējuši "starptautiskie eksperti", kā arī tas, ka bija "izcils ārstu komandas darbs, fantastiska aprūpe un mūsu medmāsu nodošanās darbam", sacīja intensīvās aprūpes nodaļas vadītājs Dankans Marejs.

66 gadus vecais Skripaļs un viņa 33 gadus vecā meita Jūlija 4.martā Solsberi pilsētā tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā.

Lielbritānijas varasiestādes uzskata, ka Skripaļiem uzbrukts ar Krievijā izstrādāto nervus paralizējošo vielu "Novičok". Londona un tās sabiedrotie Skripaļu saindēšanā vaino Krieviju, kas to kategoriski noliegusi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās